Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Binnenkort weer Vastenactie in Princenhage
Na regen komt zonneschijn, zo ook na carnaval de vastentijd; dat is nu eenmaal vaste prik. En vastentijd betekent in Princenhage ook de Vastenactie. Ook dit jaar zullen de bekende vastenactie-envelopjes weer huis aan huis worden bezorgd en enkele dagen later – gevuld met uw welgemeende gift – weer worden opgehaald. Dat gaat gebeuren in de week van 10 tot 14 Maart. De werkgroep diaconie van de Martinuskerk draagt er de verantwoordelijkheid voor. 

Aan welk goed doel zal de opbrengst dit jaar worden besteed? Dat kunt u binnenkort wat uitgebreider lezen in het wijkblad, maar op deze plaats alvast de eerste aanzet. We gaan er de bouw mee steunen van klaslokalen van een basisschool in Dunagaha, een gehucht dat in het westen van Sri Lanka ligt. Die school telt 227 leerlingen. De meeste ouders van deze leerlingen hebben werkelijk geen cent te makken. De school heeft echter dringend 4 nieuwe lokalen nodig. De regering van Sri Lanka doet veel voor het onderwijs, maar kan de bouw van scholen niet financieren. Daar is het land nog te arm voor. De bouw van de vier lokalen kost 40.000 euro. De plannen ervoor liggen klaar, de bouwtekeningen zijn gemaakt. Wij zouden ervoor willen zorgen dat er op zijn minst 2 lokalen gerealiseerd kunnen worden, maar liefst alle vier.
Is dat niet wat hoog gegrepen? Princenhage staat er niet alleen voor. Niet alleen doet de hele Nazarethparochie mee, maar ook Prinsenbeek en Breda-Centrum. En daar komt dan nog eens bij dat de landelijke Vastenactie de gezamenlijke opbrengst van ons drieën zal belonen met een fikse premie. Dan moeten we toch een heel eind kunnen komen. Bovendien zal de Nederlandse stichting ‘Onder Dak’ toezicht houden op uitvoering van het project. Kortom, een vertrouwenwekkend project, dat drie Bredase parochies specifiek voor hun rekening hebben genomen. Daarom durven wij over enige tijd met een gerust hart bij u aan te kloppen.

Werkgroep diaconie Martinuskerk.


Overige nieuwsberichten