Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Informatieavond Nieuwe Heilaarstraat 20 februari (2-2008)

In het rood: te verwijderen delen; blauw: nieuwe belijningen; zwarte blokjes: verkeersdruppels

De afgelopen periode is er op initiatief van enkele bewoners van de Nieuwe Heilaarstraat gesproken over de inrichting van de Nieuwe Heilaarstraat. Dit initiatief kwam voort uit onvrede met de snelheden die enerzijds zijn ervaren door bewoners en anderzijds zijn gemeten door de gemeente. 

Graag nodigen wij u uit voor een informatieavond, om uw reactie te geven op het voorlopig ontwerp. Deze bijeenkomst vindt plaats op 20 februari van 17.00 tot 20.00 uur in de Ontvangstruimte van het Stadskantoor van de Gemeente Breda aan de Claudius Prinsenlaan 10.

Naar aanleiding van de geconstateerde snelheidsoverschrijdingen op de Nieuwe Heilaarstraat hebben gesprekken plaatsgevonden tussen bewoners van de Nieuwe Heilaarstraat, de gemeente Breda (afdeling Verkeer en Vervoer) en de politie van de betreffende wijk. De politie heeft hierbij aangegeven dat extra maatregelen in het kader van 30km/uur ertoe kunnen bijdragen dat er beter gehandhaafd kan worden op snelheid.

Ontwerp

Een verkeersveilige situatie, waarbij de gemiddelde snelheid wordt verlaagd, is het uitgangspunt voor het gekozen ontwerp. Dit heeft geleid tot de volgende maatregelen:

· op de Nieuwe Heilaarstraat worden vanaf de Zuilenstraat tot en met de aansluiting met de Heilaarstraat bij alle aansluitingen van de zijwegen, waar nog niet aanwezig, middengeleiders aangebracht;

· op de hierboven aangegeven weglengte wordt een dubbele as-markering aangebracht en een inhaalverbod ingesteld.

Deze verkeersmaatregelen zorgen voor een visuele versmalling van de rijbaan. Ook zorgen de nog aan te brengen middengeleiders voor extra accentuering van de aansluitingen op de zijwegen. Het instellen van een inhaalverbod voorkomt dat de ruimte tussen de dubbele as-markering wordt benut als inhaalstrook.

Reageren

Wilt u na de informatieavond nog reageren op het voorlopig ontwerp Nieuwe Heilaarstraat, dan kunt u tot en met 29 februari een schriftelijke reactie sturen naar de Gemeente Breda, t.a.v. de heer R. van der Pol, bureau Verkeer en Vervoer, Postbus 3920, 4800 DX te Breda. Reacties kunnen eventueel leiden tot aanpassingen in het definitief ontwerp.

Informatie

De plannen liggen ter inzage bij de balie Voorlichting in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10. De balie in het Stadskantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 14.00 uur en op donderdag ook tot 20.00 uur. Het voorlopig ontwerp kunt u boven dit bericht raadplegen.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit Breda Bericht, dan kunt u contact opnemen met de heer M. Burm, Directie Ruimtelijke Ontwikkeling bureau Verkeer en Vervoer, telefoon: 529 36 78, e-mail: m.burm@breda.nl.


Overige nieuwsberichten