Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Mgr Van Genkstraat: Het idee is goed, maar de uitwerking is afgekeurd


Het terrein tussen de Deken Floorenstraat en de Mgr Van Genkstraat zal, als alle plannen doorgaan, ingevuld worden voor de bouw van een woon/zorg eenheid voor ouderen. Rond het bestaande gebouw Mr Van Genkstraat 6-8 worden dan 2 gebouwen geplaatst. Bouwbedrijf Winters en Laurentius hielden onlangs een voorlichtingsavond over dit project.

Idee goed - uitwerking afgekeurd 

Dat is kortweg de conclusie van de ruim 30 omwonenden na afloop van de informatieavond van 21 mei in de Posthoorn. De heer Michiel Stevens van Winters Bouw en Ontwikkeling gaf de details weer van de plannen bij de ontwikkeling van dit perceel van 3000 m2 met daarop de karakteristieke woning waarvan een gedeelte van de fundering uit de 17 eeuw dateert. 

De uitgangspunten voor het conceptplan:
- Het woonhuis renoveren
- De tuin herstellen
- Wonen voor (geriatrische) senioren uit de wijk
- Een beschermd hof
- Wonen in Groepsverband
- Tuin is vrij toegankelijk voor de buurtbewoners 
 -Nieuwe ontmoetingsplaats voor de buurt

<--De maquette. Aan het laatste deel van de Deken Floorenstraat kijkt men voortaan tegen een gebouw aan in plaats van tegen bomen.

De heer Groenewold van Woon-zorgcentrum De Breedonk gaf een uiteenzetting van de woonvorm in kleine groepen die in deze te bouwen locatie nagestreefd wordt. Als toelichting liet hij een filmpje zien van dit (ideaal)beeld zoals dat in een kleinschalig wooncentrum in Soest wordt toegepast. Hierin kwam duidelijk naar voren dat het op geriatrische patiënten zal gaan in deze nieuwe woonvorm. 

De aanwezigen namen deze toelichtingen voor kennisgeving aan, want iedereen zat te wachten op de toelichting op het concept bouwplan. Dit werd gepresenteerd door architect Ernst Havermans. 

Het huidige gebouw wordt gerenoveerd, krijgt een centrale functie en er komen twee bijgebouwen die elk twee woongroepen van 6 personen zullen herbergen. De hoofdingang zal via de Pastoor Boumanstraat te bereiken zijn. Dit vereist de nodige aanpassingen aan het einde van deze straat wat zal leiden tot parkeerproblemen. De grootste pijn zit echter in de Deken Floorenstraat. De huidige parkeerplaatsen en de groenvoorziening aan de oostkant van de straat zullen verdwijnen en de bewoners moeten het groene uitzicht verruilen tegen een gebouw van 25 meter lang en 6 meter hoog. Er worden wel nieuwe parkeerplaatsen voorzien, maar uiteindelijk gaat de straat er twee parkeerplaatsen op achteruit. Het aanzien van de straat zal versmallen omdat door een grondruil met de gemeente de rooilijn nu gelijk getrokken wordt aan die van huisnummer 1 en 3. 

Een van de aanwezigen stelde voor het bouwplan van de bijgebouwen te spiegelen. Op die manier blijft het groene uitzicht voor de bewoners van de Deken Floorenstraat behouden en hebben ook de bewoners van de Mgr. van Genkstraat en de Pastoor Boumanstraat minder last van de bijgebouwen. 

De betrokken partijen: Laurentius, Winters en Breedonk beloofden zoals gebruikelijk op informatieavonden om de opmerkingen mee te nemen en op een later tijdstip terug te komen met de plannen. Met zei toe dat dit in inder geval zal zijn voordat de definitieve bouwaanvraag bij de gemeente zal worden ingediend.

Overige nieuwsberichten