Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Aogse Brunch én de Prinsenrit op 14 september a.s.

Prinsenrit neemt route over de Haagsemarkt.

Rekening houdend met de bezoekers aan de heilige mis in de Martinuskerk wordt er gestart om 11.45 uur op de Haagsemarkt. Hier staan voor de deelnemers de vele tafels gedekt met heerlijke broodjes, dampende koffie, thee en andere lekkernijen en dranken. Vergeet u niet uw kaart mee te brengen want deze moet, voorzien van uw naam, worden ingeleverd zodat u ook nog meedoet met een loterij met een paar leuke prijzen. De Prinsenrit zal tijdens de brunch over de Haagsemarkt komen en daar pauzeren; dit jaar extra sproojesachtig:een van de rijtuigen, een Landauer, zal bemand worden door vijf markante figuren uit de Bredase renaissance: Willem van Oranje en zijn vrouw Anna van Saxen worden vergezeld door landvoogdes Margaretha van Parma en haar adviseur bisschop Granvelle. Voor een humoristische noot hebben zij hun hofnar meegenomen. Dan dat vinden de kinderen weer mooi. Veel kijkplezier dus voor jong en oud tijdens hun defile op het podium. 

Op dit moment zijn er misschien nog kaarten te koop a € 6,- bij Bachman, Brocks, Don Qui John en Het Roode Hert.


Tijdens de brunch om ongeveer 12.45 uur komt de Prinsenrit ons dorp ingereden via de Dreef. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement in Breda en dit jaar is gekozen voor de route langs Princenhage. Deze bijzondere aanspanningen met menners in aangepaste kledij rijden één van de oude routes van de prinsen en edelen. Dit past bij Princenhage welke naam immers ontleend is aan “Hage van de Prins”. Tijdens de binnenkomst op de Haagsemarkt zullen alle deelnemers vanaf een podium van deskundig commentaar worden voorzien. De Prinsenrit is inmiddels uitgegroeid tot een evenenement dat onder ruiters nationale en internationale bekendheid geniet. 

De deelnemers aan de Prinsenrit zijn uitgenodigd om bij de stop alhier deel te nemen aan de brunch terwijl hun bezienswaardige aanspanningen ter bezichtiging op de Haagsemarkt zullen staan. Om ongeveer 15.00 uur vertrekt de stoet weer via de Dreef.

Heeft u geen kaart meer voor de brunch kunnen bemachtigen dan is het zeker de moeite waard om toch vanaf 12.45 uur naar de Haagsemarkt te komen. Tussentijds zijn er optredens van o.a. ‘Gek Breda’, een dameskoor met een uitgebreid repertoire en om ong. 14.30 uur een optreden van een speciale gastband. Een springkussen en de dames van de schmink maken het voor de kinderen aantrekkelijk om mee te komen en het geheel nog meer kleur te geven.

Zonder een aantal vrijwilligers en enkele sponsors geen Aogse Brunch en het spreekt voor zich dat de plaatselijke horeca met name Don Qui-John en Het Roode Hert een belangrijke rol spelen op deze dag. Alvast bedankt namens de organisatie.

Overige nieuwsberichten