Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


KBO Breda-West op excusie naar de Betuwe (9 sept)
Dinsdag 9 september brengen we een bezoek aan de breifabriek in Beneden Leeuwen. We worden hier om 10.00 uur verwacht voor koffie met gebak en daarna een modeshow. Ook de werking van de breimachines wordt ons getoond. Natuurlijk is er ook gelegenheid om kleding te passen en te kopen. 

’s Middags gaan we naar de Melkboerderij te Genderen

Na een heerlijk diner gaan we weer naar huis.
Kosten: Leden K.B.O. 30 euro
Niet leden 48 euro

GENDEREN - Een uitnodigend bord 'Melk-drive excursie boerderij' wijst naar de moderne melkveehouderij van Ron en Laura Leijser aan Lange Pad in Genderen. "We vinden het heel leuk om uit te dragen hoe anno 2008 melk wordt geproduceerd", vertelt Laura Leijser.

De melk-drive is inmiddels een begrip maar het is bij de familie Leijser niet alleen het tappen van een bekertje melk. Het bedrijf is ook het startpunt van diverse arrangementen voor een toeristische kennismaking met de regio. Dat kan te voet, met de auto, per touringcar en vanaf dit seizoen ook met de step. De 'Genderense sprokkelkroute' is een bijna dagvullend programma en wordt op de step gedaan. "Samen met het Toeristisch Bureau Altena Biesbosch (TBAB) hebben we een actief en gelijk sportief arrangement ontwikkeld.

Per step is er een 'boodschappenroute' van ongeveer vijftien kilometer door de streek langs verschillende bedrijven die streekproducten aanbieden, uitgezet. Aan het eind van de route worden alle gesprokkelde producten aan een kok overhandigd en die maakt er vervolgens een gezonde en lekkere maaltijd van", legt Laura Leijser uit. Op de step dus door de streek. Laura ziet 'de steppers' al richting de kaasboerderij van Van de Heuvel vertrekken. "Iedereen krijgt een boodschappentas, een boodschappenlijst en een huishoudportemonnee mee." Die attributen worden aan de deelnemers overhandigd in de ontvangstruimte, waar schilderijen aan de muur en strookjes kunstgras met madeliefjes knipogend verwijzen naar vroeger tijden.

"In deze ruimte kunnen we vijftig mensen kwijt. Er wordt alleen koffie, thee en melk geserveerd", vertelt Laura. 'De Genderense sprokkelroute' heeft zes stops. Die stops zijn vooraf een verrassing. Bij diverse stops is een rondleiding. De boodschappenlijst is ook gelijk de route. In de huishoudportemonnee zit geen geld maar bonnen. De route eindigt in Drongelen bij De Foeks of in Wijk en Aalburg bij café-restaurant De Dijk. Dat heeft te maken met welke kok er tijd heeft." De doelgroepen zijn verenigingen, vriendengroepen, scholen, ouderen en ook personeelsverenigingen. "De groepsgrootte is minimaal tien en maximaal veertig personen. De sprokkelroute zal inclusief het 'einddiner' een uur of zeven duren", schat Laura. Ze heeft inmiddels de eerste groep al 'ingeboekt'. De 'Genderense sprokkelroute' moet voor de deelnemers een verrassende tocht worden. "We laten zo onze mooie streek zien", is Laura enthousiast. - www.melk-drive.nl

Overige nieuwsberichten