Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Noel Shannon, melodieus optreden in het Bierreclamecafé (20-12)
Noel Shannon komt van origine uit Cork, Ierlands één na grootste stad. Een stad in het midden van de Ierse zuidkust, die bovendien bol staat van de muzikaliteit en artiesten van formaat heeft voorgebracht zoals Rory Gallagher, Jimmy Mc.Carthy en Freddy White. Noel´s muzikale carrière begon in het pub-circuit rond 1986. In de periode '86 - '92 maakte hij deel uit van het succesvolle Ierse duo 'the Shoestrings'.

In 1992 kwam hij naar Nederland van waaruit hij het Duitse en later het Scandinavische circuit van Irish Pubs veroverde. Hij nam in 1992 ook zijn eerste CD op in Nederland: 'Reason or Rhyme'. In 1998 besloot hij zich definitief te concentreren op optredens in Nederland. Noel Shannon is een muzikant met een zeer grote bandbreedte binnen zijn repertoire, variërend van traditionele Ierse muziek tot akoestische rock en alles wat hier tussen ligt, inclusief eigen nummers. Op zondag 20 december komt hij ons met zijn muziek verblijden met een optreden in het Bierreclamecafé aan de Haagweg. Aanvang 17 uur, gratis toegang.


Noel Shannon komt dus uit Cork. Deze op een na grootste stad van Ierland ligt in het midden van de zuidkust en het is een belangrijk iers muziek-centrum. Het is daarom niet te verwonderen dat nu net deze stad die zulke bijzondere componisten van tekst en muziek heeft voortgebracht -en dan hebben we het bijvoorbeeld over Rory Callagher, Jimmy McCarthy en Freddie White- ook een grote muzikale invloed gehad heeft op deze opmerkelijke artiest.

Noels eerste stappen op muziekgebied waren in de traditionele Ierse muziek en ballades maar geleidelijk aan kwam hij terecht in het 'Pub circuit'  van zijn geboortestad Cork. In de periode 86-92 was hij één van het succesvolle duo 'Shoestring' met vele optredens. Ze traden 2 jaar lang elke zondagavond op en ze waren de ondersteuners van groepen als The Fureys, The Dublin City Ramblers en The Wolfe Tones.

Noel vestigde zich in 1992 in Zwolle, Nederland en concentreerde zich vanaf 98 op het spelen in het Ierse-pub circuit in Duitsland, in eerste instantie vanuit Holland maar later ook vanuit Scandinavië. Hij trad uitgebreid op in Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland en maakte hij wat kleine uitstapjes naar Spanje en Griekenland. Zijn ware liefde bleek echter in Nederland te liggen waar hij zich vanaf 2000 permanent vestigde.

Overige nieuwsberichten