Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Vertragingen bij bouw van nieuwe projecten in Princenhage

Bij vonnis van de rechtbank Breda van 18 december 2008 is de DW Vastgoed Groep BV  failliet verklaard. Dit Princenhaagse/Prinsenbeekse bedrijf dat geleid werd door de broers John en Arie de Wit uit Prinsenbeek zetelde in het voormalige restaurant Princeville aan de Liesboslaan. Het bedrijf was als ontwikkelaar en adviseur betrokken bij de bouw van vele nieuwe projecten in het dorp. Zo bedachten ze kantorenpark Princeville, Park Lindenhorst, de nieuwbouw aan de Liesbosstraat en de Doelen. Het is op dit moment nog steeds niet bekend hoeveel de voortgang van de projecten vertraging zal ondervinden, de project-investeerders moesten in elk geval uitkijken naar een nieuw advieskantoor. 

Dennenborgh BV heeft in elk geval de verdere ontwikkeling van kantorenpark Princeville, tussen het hotel en het oude restaurant zelf ter hand genomen. In eerste instantie zouden er woningen gerealiseerd worden plus kantoren en was het ontwerp hoger. Door protesten uit de buurt is toen flink vertraging ontstaan en haakten geïnteresseerden af. Nu bestaat de bouw uit kantoren, het geheel is lager en de units zijn er vanaf 300 m2.

De gang van zaken bij het project Liesbosstraat is minder duidelijk. Door krakers, milieu-eisen en financiële tegenvallers gaat het toch al niet zo goed en de laatste geruchten gaan dat er niet eerder dan het 3e kwartaal 2010 opgeleverd zal worden.


<--Kantorenpark Princeville

Het Bredase architectenbureau Haverman, Van de Meiracker en Vermeulen mag op de hoek van Liesboslaan, Princenhagelaan en Ettensebaan een kantoorpand realiseren, maar niet met de drie gevraagde bouwlagen van elk 1000m2. Het gaat om de bouw van kantoren aan de Liesboslaan 32 waarop nu nog een Vlaamse schuur staat. Ernaast, op nummer 30, staat een rijksmonument, de oude boerderij. Beide percelen zijn bewoond. Door de weigering van gemeente om de bouw zoals gevraagd toe te staan zal er flink aangepast moeten worden en dat kost waarschijnlijk ook weer tijd.

 

<--Zicht op de kruising Ettensebaan-Princenhagelaan vanaf de IKEA zijde.



Overige nieuwsberichten