Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Voorronde Kinderen voor Kinderen in De Koe (20-9)

Aanstaande zondag 20 september is de eerste voorronde van Noord-Brabant van Kinderen voor Kinderen in De Koe. Dit jaar bestaat Kinderen voor Kinderen 30 jaar en voor de 18e keer organiseert de VARA het landelijk Kinderen voor Kinderen Songfestival. Aan dit songfestival nemen kinderen deel die zijn geboren in de jaren 1997 tot en met 2001. In elke provincie zijn voorrondes en worden 12 kinderen geselecteerd die in de provinciale finale meedingen naar een plaats in de landelijke finale. Van de landelijke finale worden opnames gemaakt die op de televisie worden uitgezonden.

Als u aanstaande zondag zin heeft om eens te kijken hoe zo’n voorronde er aan toe gaat en te zien welke spanning er bij de kinderen bij komt kijken, bent u om 10:00 uur en 14:00 uur welkom. De entree bedraagt €3,00.

Zingen op een podium voor publiek en de jury
Alle kinderen die meedoen, krijgen tijdens de voorrondes de kans om live te zingen voor een zaal vol publiek. Een deskundige jury beoordeelt de deelnemers niet alleen op hun zangkwaliteiten, maar ook op hun presentatie. Per provincie worden twaalf kinderen geselecteerd die – begeleid door een live band en vocals – in de provinciale finale hun beste beentje mogen voorzetten op weg naar een plaats in de landelijke finale die in maart 2010 plaatsvindt en op televisie wordt uitgezonden.

Voorrondedagen in Noord-Brabant
De voorrondedagen van het Kinderen voor Kinderen Songfestival beginnen in september. Dit jaar worden in Noord-Brabant 4 voorrondedagen georganiseerd waarvan er twee plaats vinden in gemeenschapshuis De Koe. De eerste voorronde is op 20 september en de tweede voorrondedag vindt plaats op 3 oktober beide dus in De Koe. Op 10 en 17 oktober kan er gezongen worden in Hapert!

Kinderen die meedoen kiezen uit een lijst van 40 ‘Kinderen voor Kinderen’ liedjes het lied dat ze het liefst willen zingen tijdens de voorronde. Dit jaar kan er gekozen worden voor klassiekers als ‘Wakker met een wijsje’ en ‘Kom je strakjes bij me spelen’, maar ook voor populaire nieuwe liedjes als ‘De coolste DJ’, ‘Puinhoop’ en ‘Spotlight, camera, microfoon’.

Beroemd worden
De Brabantse Eva Bouwmeester zal het songfestival van 2008 nooit meer vergeten! Tot haar eigen verbazing kwam zij met glans door de voorrondes én was zij de allerbeste tijdens de finale van Noord-Brabant. Daarna hoorde zij van de jury, die o.a. bestond uit Jamai en Babette Labeij (o.a. bekend als zangcoach van X-factor), hoe mooi zij kon zingen tijdens de Nederlandse finale! Dat zij niet gewonnen had was helemaal niet belangrijk want het was een supervette dag met allemaal kinderen die net zoveel van zingen houden als Eva!

Overige nieuwsberichten