Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Bij zeven winkelcentra in Breda inzamelpunten voor plastic verpakkingsafval
Vanaf 31 juli worden bij de winkelcentra Heksenwiel, Moerwijk, De Burcht, Langendijk, Chaamseweg Ulvenhout, Markt Prinsenbeek en Scheperij Teteringen inzamelplaatsen voor plastic verpakkingsafval neergezet. Die maken deel uit van een proef die dit voorjaar is gestart voor het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval. Wethouder Willems: Gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval is beter voor mens en milieu. De recycling ervan levert niet alleen grondstof op voor nieuwe plastic verpakkingen, maar ook voor de productie van allerlei andere artikelen, zoals bijvoorbeeld vloerbedekking, tennisballen en automaterialen. In ons restafval zit zo’n 18% plastic verpakkingsafval, een flink percentage en dus zeer de moeite waard om gescheiden in te zamelen.”

Naast het inzamelen via oranje containers bij de eerder genoemde winkelcentra en op de milieustations aan de Slingerweg en het Spinveld probeert Afvalservice nog vier andere manieren van inzameling uit: onder de flats aan de Lelystraat staat een aparte container waarin men plastic afval los óf in een plastic zak kan aanbieden; in Bavel wordt een haalsysteem uitgeprobeerd met een duobak voor papier en plastic verpakkingsafval; in de wijk Blauwe Kei een haalsysteem met een losse zak voor plastic verpakkingsafval bij het oud papier. Komend najaar worden deze proefprojecten geëvalueerd. 

Met deze proeven sluit Afvalservice van de Gemeente Breda zich aan bij afspraken die landelijk gemaakt zijn om plastic afval apart in te zamelen. Het is alleen niet duidelijk wat de beste manier is om dat te doen. Het is daarbij van belang te onderzoeken wat inwoners er zelf van vinden. Vandaar dat hiervoor een aantal proefprojecten is opgezet.


Overige nieuwsberichten