Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Oost-Europese toeristen zijn uit op sabotage geldautomaten
Roemeense Skimmers op heterdaad betrapt
De politie arresteerde vrijdagmorgen 14 augustus drie Roemenen in Terheijden. Het drietal hield zich verdacht op bij het ABN-AMRO filiaal aan de Polderstraat in Terheijden. Uit onderzoek bleek dat ze bezig waren met het plaatsen van skimapparatuur. Getuigen meldden rond 09.15 uur dat het trio verdachte aan het rondscharrelen was bij de geldautomaat van de ABN-AMRO. Ze hadden gerommeld aan het apparaat en stonden continue te bellen. Agenten gingen polshoogte nemen en constateerden dat er sprake was van skimmen. De mannen waren bezig met het voorbereiden van hun criminele activiteiten. De apparatuur die aangetroffen werd was namelijk nog niet operationeel. Forensisch technisch rechercheurs hebben bij de bank een sporenonderzoek ingesteld. Drie personen werden gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau, Het gaat om drie mannen (27, 30 en 33 jaar) afkomstig uit Roemenië. Ze hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. In het belang van het verdere onderzoek is het trio in verzekering gesteld. Na verluidt zou er nog sprake zijn van een vierde verdachte. Hij is kunnen ontkomen. Op 4 juli 2007 vond een soort gelijke actie plaats. Ook toen kon de politie, door oplettende getuigen, drie verdachten arresteren die bezig waren met skim-acitviteiten bij dezelfde geldautomaat.

Skimmen is het op onrechtmatige wijze bemachtigen en kopiëren van pinpas- of creditcard gegevens. Criminelen kopiëren op vernuftige wijze de elektronische gegevens van een pas en bemachtigen de bijbehorende pincode. Dat gebeurt op het moment dat er een betaaltransactie via een pinapparaat plaatsvindt of als er geld wordt opgenomen bij en geldautomaat. Vervolgens maken de fraudeurs een kopie van de pas, waarmee met de pincode transactie gedaan worden. De eigenaar van de originele pas wordt daarmee financieel gedupeerd. Skimmen kan voorkomen worden door goed op te letten bij pintransacties. Kijk of er niet gerommeld is met de apparatuur. Het advies is om het intoetsen van pincode altijd af te schermen met de andere hand.

Hongaren saboteren pinautomaat
Een alerte getuige heeft de politie op het spoor gezet van twee Hongaren (43 en 47) die zaterdagmorgen 15 augustus op de Oude Vest listige truc met een geldautomaat hadden uitgehaald. De getuige zag twee mannen zich verdacht ophouden bij een geldautomaat en dacht direct aan het fenomeen 'skimming '. De mannen hadden zo bleek tijdens een onderzoek aan het apparaat kennelijk met een aluminiumstrip het uitgiftevak voor de bankbiljetten dicht gemaakt. Hierdoor zou iemand die geld pint wellicht de indruk hebben dat de automaat niet goed werkt en de bankbiljetten achterlaten. De auto van beide fraudeurs is ook aangetroffen. Een van de verdachten had in elke schoen een soort gelijke aluminiumstrip verstopt als die in de pinautomaat was aangetroffen. Hij verklaarde dat het zijn steunzolen waren. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.


Overige nieuwsberichten