Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Help Karin van Hooijdonk aan een baan in Laos!

Wil jij mij helpen de wereld te verbeteren voor Plan in Laos? Stem dan op Karin van Hooijdonk uit Princenhage voor Plan Live! op www.hyves.nl/actie/worldofdifference! (of ga naar www.kaatepetaat.hyves.nl en stem via mijn gadget). En: je mag elke dag opnieuw stemmen! 

Deze campagne geeft 5 mensen de kans zich een jaar lang in te zetten voor een goed doel in het buitenland. Ik wil me graag in gaan zetten voor Plan Live! in Laos. Gedurende dit jaar is het de bedoeling dat er een online platform wordt opgezet waar medewerkers van Plan, sponsoren, kinderen en geïnteresseerden elkaar ontmoeten, met elkaar communiceren en van elkaar leren. 

Om deze baan te kunnen winnen is er een wedstrijd opgezet. Via Hyves kunnen mensen op de deelnemers stemmen, waarna de twee deelnemers met de meeste stemmen door gaan naar de finale waar de winnaar wordt uitgekozen. En dat is precies waar ik jouw hulp voor nodig heb!

PlanLive! manager in Laos 

Het project
PlanLive is het nieuwe wereldwijde online “community platform” van Plan (het voormalige Foster Parents Plan) waar medewerkers van Plan, sponsors, kinderen en geïnteresseerden elkaar ontmoeten, met elkaar communiceren, samenwerken, sponsoren en van elkaar leren. PlanLive wordt in ruim 60 landen geïmplementeerd; in 2010 gaat dit in Laos gebeuren. De doelstelling van dit project is PlanLive in Laos te implementeren zodat ook de jongeren en volwassenen uit Laos actief deel kunnen uitmaken van deze wereldwijde online gemeenschap. 

Het werkgebied
Het World of Difference project zal voornamelijk plaats gaan vinden in Laos. De werkzaamheden zullen afwisselend in de hoofdstad of in het district plaatsvinden. Reizen naar omliggende landen zoals Cambodja, Vietnam en Thailand zal onderdeel kunnen gaan uitmaken binnen de opdracht.
Het belangrijkste districtskantoor ligt aan de grens met Thailand aan de Mekong rivier. Een geliefde plek voor backpackers waardoor er bijvoorbeeld ook “westerse” restaurants te vinden zijn. Het leven is er wel erg “peacefull” 09.00 pm bedtime!


Jouw profiel
Wij zoeken iemand met de volgende kenmerken:
- Doorzettingsvermogen
- Flexibel
- Digital native (bekend/affiniteit met digitale systemen)
- Cultureel sensitief
- Speels en sociaal (reiziger)
- Gevoel voor talen (beheerst Engels en liefst ook Frans)
- Goede verteller/schrijver
- Nieuwsgierig 

Jouw rol
Je zult door middel van opdrachten en praktijkervaringen aandeel krijgen in de ontwikkeling van PlanLive. Aan het einde van de projectperiode is het de bedoeling dat Plan Live! live is in Laos. Het Plan Laos team is bekend met Plan Live! èn in staat Plan Live in Laos te managen. 

Jouw toegevoegde waarde
1. Engels en algemene moderne communicatievaardigheden zijn in Laos nog onderontwikkeld. Omringende landen bewijzen dat deze achterstand snel ingehaald kan worden vooral wanneer we ons richten op de jeugd en gebruik maken van moderne communicatiemiddelen zoals mobiele telefonie en internet. 

2. Door een geschiedenis van langdurige isolatie bestaat er in Laos nog weinig besef van de ‘rest van de wereld’—het globale perspectief. Jij voegt dit globale perspectief in woord en daad toe aan het Plan Laos team. Voor het slagen van PlanLive! is het van belang dat het perspectief van een sponsor bij het Plan Laos team inbegrepen wordt zodat wederzijdse betrokkenheid kan ontstaan. 

Opstart traject
Het Plan Laos programma is vrij nieuw. Daarom zal je naast een oriëntatieperiode van twee weken bij Plan Nederland, een maand getraind worden in omliggende landen waar Plan werkt (Vietnam, Thailand, Cambodja, China). Wanneer nodig zullen daar ook tussentijdse follow-up trainingen verzorgd worden. Daarnaast zal je deel uit maken van het globale PlanLive! team. Een basis veiligheidstraining zal onderdeel uitmaken van de training. 

Begeleiding
Je wordt begeleid door het Plan Laos team in samenwerking met het PlanLive! team vanuit Nederland. Tijdens veldreizen in omliggende landen zal de locale staf ondersteuning en begeleiding bieden. Ook vanuit het regiokantoor in Bangkok kan ondersteuning worden geboden. 

Organisatie op locatie
De directeur van Plan Laos, Terrrence, is oorspronkelijk afkomstig uit Noord Ierland. Hij is in september 2006 in Laos begonnen het Plan kantoor op te zetten. Met nu 20 medewerkers ontwikkelt Plan in Laos zich snel.
Er zijn nu 3 Plan kantoren in Laos. De Country Office in Vientiane, de hoofdstad met een half miljoen inwoners is een mooie rustige lommerrijke wijk. De 2 kleinere districtkantoren dichtbij de programma’s van Plan, zijn vlakbij de grens met Thailand aan de Mekong rivier. Het team van Plan in Laos is een jong en gemotiveerd. 

Achtergrond informatie over Plan Nederland
Plan Nederland is een kindgerichte ontwikkelingsorganisatie. Plan International, waar Plan Nederland lid van is, is een internationale, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie zonder politieke, godsdienstige of commerciële doelstellingen. Op basis van kindsponsoring werkt Plan in vaak moeilijke en complexe omstandigheden aan blijvende verbeteringen in de levenssituatie van kinderen en hun families in ontwikkelingslanden. Plan doet dit door middel van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 49 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Plan zet zich wereldwijd in voor de rechten van kinderen en betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind. 

Plan streeft naar blijvende verbeteringen in het leven van kansarme kinderen in ontwikkelingslanden door:
* Kinderen, hun familie en de gemeenschap waarin zij leven in staat te stellen hun mogelijkheden te vergroten om volledig in de samenleving te participeren; 
* op te komen voor de rechten van kinderen, waar ook ter wereld;
* Het bewerkstelligen van communicatie tussen mensen uit verschillende landen en culturen, zodat er een verstandhouding kan ontstaan die begrip en saamhorigheid bevordert. 

Nieuwe technieken maken meer en betere communicatie mogelijk. Tussen medewerkers, tussen kinderen uit Mali en Nederland, tussen ouders uit Colombia en Zweden, tussen mogelijke donateurs en bestaande sponsors en tussen medewerkers van Plan onderling. Zo zorgen we ervoor dat mensen en kinderen meer begrip krijgen voor verschillende culturen, meer te weten komen over elkaars situatie, en zien wat er gebeurt in verschillende landen. 

Functieomschrijving: Wat is Plan Live?
Plan Live zou de toekomst op het gebied van communicatie kunnen betekenen. Door het gebruik van social media, sociale netwerken, web 2.0, nieuwe programma’s en andere nieuwe communicatieve methoden zorgt Plan ervoor dat gemeenschappen waar ook ter wereld met elkaar in contact kunnen komen: communiceren, samenwerken en van elkaar leren. Live en levendig. Plan Live is Plan’s online community platform dat hiervoor zorgt. 

Waarom Plan Live?
Hoe kun je nou echt volgen hoe het met je donaties staat, hoe het gaat met een kind dat je sponsort, wat het betekent voor een meisje als zij wel naar school kan gaan, hoe het eruit ziet als er in een dorp in Sierra Leone wordt besloten om de gezondheidskliniek te bouwen, hoe het gaat als er voorlichting wordt gegeven over kinderrechten. Dat is straks allemaal live te volgen via Plan Live. Omdat Plan vindt dat je op deze manier mensen dichter en effectiever naar elkaar toe brengt. 

Hoe en wanneer start Plan Live?
De eerste fase van Plan Live zal starten door het samenbrengen in een netwerk van de Plan medewerkers, vrijwilligers en partner organisaties. Vanuit deze eerste fase zal het netwerken verder worden gebouwd en uitgebreid. 

Jij en Plan Live! in Laos
Om de eerste fase van Plan live te doen slagen zal er een Plan Live ontwikkelteam worden samengesteld. Jij zal daar deel van gaan uitmaken. Eerst zal je kennis maken met Plan Nederland en Plan International, het ontwikkelteam en de doelstellingen van Plan live!. Je zal wegwijs gemaakt worden in de wereld van Plan Live en de functionaliteiten. Misschien breng je zelf al kennis over sociale netwerken mee? Alles is welkom! Uiteindelijk zal je deel gaan uitmaken van het implementer- en test team in Laos. Je zal vanuit het Regional Office en de Country Office gaan zorgen voor draagvlak voor Plan Live! Je enthousiasmeert de locale staff en gaat kijken met welke middelen Plan Live functioneel goed werkbaar zal worden. Je koppelt je ervaringen en kennis terug naar je collega’s in het ontwikkelteam en de andere test landen.
Kortom jij bent onderdeel van het ontwikkelen en testen van Plan Live!

Overige nieuwsberichten