Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Rolstoel-tenniskampioenen bij tennisvereniging Prinsenbeek (20-9)

Olympische kampioenen

Tijdens de clubkampioenschappen van Tennis Vereniging Prinsenbeek zullen op zondag 20 september rolstoeltennissers Esther Vergeer en Robin Ammerlaan demonstraties rolstoeltennis geven op de banen van TV Prinsenbeek.

Esther Vergeer is Nederlands meest succesvolle sportvrouw met een handicap. Met 3 olympische titels en de nummer 1 positie op de wereldranglijst is zij topsportvrouw op en top. Robin Ammerlaan, nummer 5 van de wereld, won al 2 gouden olympische medailles en een zilveren medaille in 2008. Robin is ook een echte ambassadeur voor het rolstoeltennis.


Tussen 14.00 en 16.00 uur zullen Vergeer en Ammerlaan verschillende demonstraties verzorgen. Tijdens de demonstraties zullen zij direct vertellen over de technische en tactische aspecten van het rolstoeltennis. Vergeer en Ammerlaan gaan ook de strijd aan met oa Eric Kuijlen en Andre van der Bijl, beiden top 30-spelers van Nederland. Deze twee West-Brabantse tennistoppers zullen beurtelings met en tegen Vergeer en Ammerlaan spelen. Ook de clubspelers Laurens Haxelmans en Devon Kuijstermans zullen de degens gaan kruisen met Vergeer en Ammerlaan. 

Tegen het einde van demonstratie worden ook valide tennissers uitgenodigd om in de rolstoel plaats te nemen. Men kan dan zelf ervaren hoe moeilijk het is om vanuit een rolstoel tennis te spelen. De prestaties van Vergeer en Ammerlaan zullen hierdoor nog meer glans krijgen.

De demonstratiemiddag wordt afgesloten met een wedstrijd tussen Eric Kuijlen en Andre van der Bijl. Tijdens deze wedstrijd wordt er gestreden om het officieuze kampioenschap van West-Brabant.

De banen van TV Prinsenbeek liggen aan de Heikantsestraat 37a in Prinsenbeek. Het telefoonnummer van het tennispark is 076-5415661.

Overige nieuwsberichten