Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Onredelijke bonnenregen van de politie zorgt voor veel onbegrip en onrust
Enige tijd geleden al kwam er in de Wethouder van Haperenstraat een actie van de politie uit de lucht vallen waarbij onder meer eenieder die deels op de stoep parkeerde verrast werd met een bekeuring van 66 euro. Een ploeg van een echte agent vergezeld door een aantal personen in opleiding voorzag een flink aantal wagens van een bon. Volgens de berichten werd de actie uitgevoerd na klachten dat de doorgang werd versperd.

Tijdens en na de actie werd natuurlijk flink geprotesteerd, maar aangezien nu iedereen toch een acceptgiro heeft binnengehad is gebleken dat ook de wijkagent de korpsleiding niet heeft kunnen overtuigen van de onredelijkheid van van deze dure actie. 

Overal in het dorp worden auto's deels op de stoep gezet. Dat is in sommige straten zelfs gebruikelijk. Het is in principe verboden, maar al jarenlang gedoogd.
Dit gedrag werd door de politie zelfs aangeraden in straten zoals de Haagweg waar feestvolk 's nachts zijspiegels aftrapten en in straten waar de doorgang op de rijweg onder druk staat, zoals de Posthoornstraat en de al genoemde wethouder Van Haperenstraat. Gemeenten die het serieus nemen -en daar hoort Breda dus niet bij-, plaatsen borden type E08b om aan te geven dat men met 2 wielen op de stoep mag parkeren, dat het gedoogd wordt dus. Maar het wordt in Princenhage al jarenlang gedoogd zonder die borden. De situatie in de Wethouder van Haperenstraat gaf inderdaad aanleiding tot actie. Daar is iedereen het over eens. Men begrijpt echter niet dat alle auto's werden bekeurd -behalve de auto's met buitenlands kenteken- zonder uitzondering. Men begrijpt ook niet dat gezien de situatie -de gedraging wordt immers al jarenlang gedoogd- niet eerst is overgegaan tot waarschuwen. Dat betekent dat iedereen die nu op de stoep staat eigenlijk vogelvrij is. Dat kan niet langer.

Al met al: er wordt geprocedeerd. Wie een bon heeft gehad moet die in elk geval betalen. Tegenwoordig zitten er zelfs nog 6 euro administratiekosten inbegrepen. Wie mee wil doen kan zich melden bij het actiecomite, actiecomite @ princenhage.net voor meer informatie. We gaan in beroep, er is voldoende aanleiding voor. Er zijn geen kosten, maar we gaan wel de kosten verhalen voor het volgen van de beroepsprocedure. Verder zal er verzocht worden aan de Dorpsraad om de gemeente te vragen het gedoogbeleid om te zetten in betere regelgeving, eventueel dus door plaatsen van borden E08b.


Overige nieuwsberichten