Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


10-Jarig priesterjubileum van pastor Paul Heye (15.11)
 

De tijd gaat razendsnel, het is al weer 10 jaar geleden dat Paul Heye tot priester werd gewijd. Dat was op 6 november 1999 in de Michaëlkerk in Breda na het afronden van de studie aan seminarie Bovendonk. Op 7 november was dan de eerste mis, in de Martinuskerk. 

Ter gelegenheid van deze gebeurtenis heeft de  Nazarethparochie op 15 november j.l. een feestelijke viering gehouden waarin werd voorgegaan door de jubilaris met zijn 3 collega-pastores Adrie Lint, Nico Meurkens en Henny Spooren-Schaart. In een stampvolle kerk werd hij in het zonnetje gezet en bescheiden als hij is dankte hij allen voor 'het geweldige leven dat ik door u allen heb als pastor'.

< Op de foto de jubilaris met zijn kleinzoon Odin.

Op de drukbezochte receptie werd hem door velen de hand gedrukt. Onder de gasten was o.m. Drs A.M.A. Waij (Annemiek) die Dekenaal coördinator is van het Dekenaat de Baronie.  Zie verder de website van de Nazarethparochie.


A perfect day 

Het is een prachtige herfstzondag in september. Na de weekendvieringen en een doopviering ben ik met de auto op weg naar Kijkduin. Mijn zus viert haar verjaardag op het strand. Het is werkelijk prachtig weer. Het is druk op de weg. Veel mensen zijn onderweg naar het strand, naar het bos, etc. Echt doorrijden is er niet bij. Tijdens het rijden luister ik naar de radio. De radio heb ik afgestemd op Radio 2. Er is een programma waarin de luisteraars verzoeknummers kunnen aanvragen. De aanvraag moet wel onderbouwd worden met een verhaal. Op een gegeven moment komt er een mevrouw aan het woord. Zij vraagt om het nummer 'a perfect day'. De zanger van het lied herinner ik me niet meer.
Haar onderbouwing maakt indruk op me. Zij vertelt dat zij vanmorgen met haar zoontje, haar twee honden en haar papegaai naar het strand was geweest. Ze had genoten van haar zoontje, de honden, de gezelligheid op het terras en het mooie weer. 

Het was 'a perfect day'. Toen de presentator aan haar vroeg waarom haar echtgenoot of vriend niet aanwezig was werd zij even stil. Vervolgens antwoordde zij dat zij nog op zoek was naar een lieve vriend. Haar leven was niet compleet maar zij had wel echt genoten van deze mooie zondagmorgen.
Het is op 6 november a.s. al weer tien jaar geleden dat ik door bisschop Muskens priester werd gewijd. De jaren zijn voorbij gevlogen. Het parochiebestuur van de Nazarethparochie maakte mij op dit kroonjaar attent.

Na eerst zes jaren in de parochies van Bavel, Ulvenhout, Galder en Strijbeek te hebben gewerkt ben ik inmiddels al weer vier jaar verbonden aan deze parochie. In die jaren heb ik binnen beide benoemingen veel mooie ervaringen opgedaan. Ik denk bijvoorbeeld aan de vieringen waarin baby's, peuters en kinderen van de basisschool werden gedoopt. Veel indruk op mij maakte de doop van een aantal volwassenen. Met veel plezier kijk ik terug op de 1e communievieringen, de prachtige gesprekken die ik mocht hebben met de bruidsparen en de inzegening van hun huwelijk. Verdriet mocht ik delen met degenen die afscheid moesten nemen van mensen die hen zo dierbaar waren. Gesprekken mocht ik hebben met mensen waarvoor het leven zwaar was. 

Natuurlijk wil ik het mogen voorgaan in de eucharistie vieringen noemen. Er waren de grote feesten: Kerstmis en Pasen. Het waren prachtige vieringen in sfeervol versierde kerken met schitterende koren. De weekendvieringen en vieringen door de week mag ik niet vergeten. 

Met heel veel plezier kijk ik terug op de bedevaart- en de parochiereizen. Met grote groepen parochianen bezocht ik Lourdes, Rome, Fatima etc. Naast de religieuze ervaringen, de schitterende steden en dorpen was het ook genieten van de ontmoeting met elkaar.

Dat ik zo heb kunnen werken was mogelijk door fijne collega's en de inzet van de vele vrijwilligers. Niet alles lukte. Er waren teleurstellingen. Soms sloegen ideeën niet aan. Soms was er personele onderbezetting in de teams of was de werkdruk zo groot dat we als team en ik als pastor niet verder kwam dan 'het uitvoeren' van datgene dat moest gebeuren. Soms schoot ik zelf tekort.

Er is veel om dankbaar voor te zijn. Dankbaar ben ik voor het vertrouwen dat ik van u mocht ontvangen. Dankbaar ben ik voor de bemoediging die ik kreeg als het werk zwaar was.

Dit artikeltje begon ik met de titel 'a perfect day'. Herkennen ‘wanneer het leven mooi is' ofwel het herkennen wanneer je 'a perfect day' hebt is belangrijk. Je kunt er de tegenvallers mee opvangen.
Niet iedere dag is perfect. Gelukkig kan ik schrijven dat ik de afgelopen jaren vele 'perfect day's' heb mogen ervaren. Door deze momenten en ook door het weten gedragen te worden kijk ik dankbaar op de afgelopen tien jaar terug.
Echt, het pastor mogen zijn is fantastisch.

Paul Heye
(pastor)


Overige nieuwsberichten