Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Princenhaagse Princess verkocht aan Duitse WMF groep
Per 1 januari 2010 verkoopt de Ouborg Group B.V. 51% van de aandelen van Princess Holding B.V. aan WMF AG uit het Duitse Geislingen an der Steige. WMF heeft tevens een optie bedongen om begin 2012 de overige 49% te verwerven, maar  geruchten uit de omgeving van directeur Aad Ouborg geven aan dat  dit mogelijk al per 1 oktober van dit jaar zal gebeuren.

Princess, een internationaal opererend bedrijf in kleinhuishoudelijke apparatuur, is in 1994 opgericht door Aad Ouborg. Door een onderscheidende aanpak is het bedrijf in de loop der jaren explosief gegroeid. Princess is de grootste aanbieder ter wereld van chromen klein huishoudelijke producten en staat tevens bekend om haar designproducten. Wereldwijd werken distributeurs in meer dan 75 landen en zo’n 90 eigen medewerkers mee aan de verdere uitbouw van het succes van Princess onder het motto 'Ondernemen is Entertainen'. In 2008 behaalde Princess een omzet van 63 miljoen euro.
WMF werd in 1853 opgericht en heeft zich de afgelopen decennia bijzonder sterk ontwikkeld als aanbieder van o.a. bestek, kookgerei, tafelgerei, snijgereedschap en koffiemachines. De onderneming wordt gezien als een sterke partij in producten, die in de vervaardiging, kwaliteit en gebruiksnut aan de hoogste eisen voldoen. Met de competentie die WMF als wereldwijd toonaangevende aanbieder van koffiemachines voor professioneel gebruik verworven heeft, is het merk er met groot succes in geslaagd om de markt voor consumentenproducten te betreden. Voor WMF was de overname van Petra-electric in 2008 een consequente stap om de WMF-competentie op het gebied van koffiemachines voor consumentengebruik te completeren en het assortiment verder uit te breiden naar het segment voor kleine elektrische apparaten.

Door de samenwerking met Princess is het voor WMF mogelijk om nog sneller en efficiënter te groeien en WMF als A-merk in het marktsegment van kleinhuishoudelijke apparaten te vestigen. Volgens WMF-bestuursvoorzitter Thorsten Klapproth is een van de redenen voor de samenwerking gelegen in het feit dat WMF nu gebruik kan gaan maken van de sterke en efficiënte organisatie van Princess, vooral ook in Hong Kong en China. Hiermee kan WMF aansluiten bij het door Princess opgebouwde netwerk op het gebied van productontwikkeling, inkoop en distributie en kunnen door alle partijen enorme synergie-effecten worden behaald. WMF zet met deze samenwerking zijn strategie voort om in o.a. aangrenzende gebieden door te groeien.

Aad Ouborg ziet in WMF een sterke partner waarmee de markt voor Princess verder versterkt en uitgebouwd kan worden. Hij zal aan Princess verbonden blijven en zal het bedrijf op dezelfde wijze blijven leiden. Princess zal zelfstandig producten onder haar eigen naam, maar ook onder de merknaam NOVA blijven brengen. De Ouborg Group zal een aantal activiteiten behouden en doorzetten waaronder: de Princess Entertainment Group, de Princess Sports Group en de Princess Hotels.

Na de volledige overdracht van aandelen zal Aad Ouborg uit de dagelijkse bedrijfsleiding verdwijnen. Of het bedrijf dan ook nog gevestigd zal blijven in het pand aan de Liesboslaan dat momenteel voor hen verbouwd wordt is niet duidelijk,


Overige nieuwsberichten