Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Rinie Maas en Westerterp verschijnen in talkshow (6.12)
Princenhage Rinie Maas Tjerk Westerterp in talkshow 2009

Van het publiek dat het boek opvraagt bij de bibliotheek krijgt de uitgave Tjerk Westerterp, een 'Friese' Brabander, een hoge waardering. Het werk maakt veel los. Het literaire portret dat Rinie Maas heeft gemaakt van oud minister Westerterp lijkt een verfrissende aanvulling te zijn op de Bredaboeken tot nu toe en landelijk is er véél aandacht voor.

Het Brabants Cultureel Centrum heeft het boek opgevraagd voor extra aandacht. Op de site van de uitgever www.vanierland.nl staan veel reacties en er staan er veel 'in de wacht'. Insiders zijn benieuwd hoe historici met deze volkomen nieuwe wijze van portretschildering zullen omgaan. Bij de presentatie in de Grote Kerk sprak Maas met de media. Hij had zijn boek supersubjectief genoemd. Het was zijn visie op de oud-minister, na 8 maanden werk. 

Wie is Tjerk Westerterp àchter zijn facade? Wat waren zijn drijfveren? Wat maakt het verschil van dit type politicus ten opzichte van de parlementariërs heden ten dage?

Zondag 6 december om 10.45 uur zullen we het weten. De oud-minister Tjerk Westerterp en de beroemde Princenhaagse auteur Rinie Maas zijn dan te gast bij de talkshow Grensgeluiden van Meijs en co van StadsRadioTV Breda. Zij worden geïnterviewd door Jeannette Meijs en haar collega Yvonne. De opnames zijn in Café Oncle Jean in 't Ginneken. Het wordt een hele show met muzikale intermezzo's van duo List&Leenders, gitaar en zang.

Het resultaat is dan  op zondag 13 december tussen 13.00 en 14.00 uur te beluisteren bij Stadsradio Breda via 107.3 FM (ether) en 92,9 FM (kabel) of via internet op www.stadsrtvbreda.nl. Een week later, op zondag 20 december, tussen 17.00 en 18.00 uur is er een herhalingsuitzending.Overige nieuwsberichten