Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Lekker met je eerste vriendje bij Pasta en Pesto eten....


Vanaf 24 februari is het dan eindelijk zover, Café Marktzicht op de Markt in Prinsenbeek met als uitbaters Anton van Dongen en echtgenote Winny van Rosmeulen starten met de Pesto & Pasta formule: Héél vers, lekker én betaalbaar...

Horeca groothandel Hanos, in de omgeving van Breda beter bekend als ISPC en hofleverancier van de allerbeste restaurants van Nederland, wist het allemaal goed onder woorden te brengen. Ze gingen proefeten en -drinken in de eerder geopende vestiging in Uden van Judith Bevers en Martien Bos en het werd één grote lofzang, dus dat belooft wat voor Prinsenbeek en omgeving. Dit is hun lovende verslag:

Pasta & Pesto: Vers, gezond, lekker en betaalbaar 

Eten in een huiskamersfeer of bestellen om mee te nemen. Het concept van Pasta & Pesto is dynamisch, de klant is koning. Basis van het Italiaans getinte menu is pasta. Met een stappenplan stelt de gast zijn eigen maaltijd samen. Uitbaters Judith Bevers en Martien Bos houden de zaak bewust laagdrempelig. Vers, gezond, lekker. En betaalbaar zonder de kwaliteit uit te kleden. Dat betekent zeven dagen in de week feest in Uden. En binnenkort ook in Prinsenbeek. 

Martien Bos is goed in horecaconcepten. Hij adviseert al vele jaren bedrijven op het gebied van marketing, organisatie en menuontwikkeling. Daarnaast staat hij als kok nog geregeld op de keukenvloer, onder meer in de kookstudio van Judith Bevers in Uden. Drie jaar geleden vonden beiden de tijd rijp om het door Bos bedachte Pasta & Pesto uit te proberen. In Uden nota bene, met de grootste horecadichtheid van oostelijk Brabant. Als het dáár niet aanslaat, dan nergens. Epicentrum werd Bevers’ café De Koperen Cent. Groots verbouwen was niet nodig, de zaak had voldoende uitstraling voor het restaurant plus de take-away die de ondernemers voor ogen hadden. 

Uitgekiende menukaart
Bij Pasta & Pesto kunnen de gasten komen eten in een gezellige huiskamersfeer. Of ze bestellen wat gerechten die ze kunnen meenemen, geeft Bos aan. Naast de prettige sfeer van de locatie is de uitgekiende menukaart belangrijk in Pasta & Pesto. Die wordt uitgereikt als placemat. Aan de hand van een stappenplan stelt de gast zijn eigen gerecht samen. De basis is pasta, pasta en nog eens pasta. Negen soorten: van tagliatelle tot tortellini. Net als de overige items en garnituren dagelijks vers bereid. Daarnaast heeft de gast de keuze uit acht kaassoorten. Een spektakelstuk is de grote Parmezaanse kaas die geflambeerd wordt om ‘m zacht te maken en uit te scheppen. Dan zijn er vijf soorten pesto en negen soorten saus. Als garnituur hebben de eters keus uit allerlei groentes. Opmerkelijk zijn de gesmoorde zeekraal en de verse zwarte truffel, maar ook shiitake en gegrilde paprika zijn voor veel mensen geen dagelijkse kost. Ook heeft Pasta & Pesto negen soorten vleesgarnituur, van Parma- of hertenham tot citroenkipfilet en pastrami. Vis wil bijvoorbeeld zeggen scampi’s in diverse bereidingen of reepjes tongfilet. Uiteraard zijn de zes desserts met een Italiaanse inslag bereid. Voorgerechten, soepen en maaltijdsalades completeren de lijst. 

Om te laten zien dat de klant echt koning is, is er nog de glazen stolp op elk bord pasta. Die is zonder meer praktisch, want zelfs een pasta die gloeiendheet de keuken verlaat, koelt onderweg naar tafel vlug af.

Het is soms wel moeilijk kiezen zo vat Judith Bevers het lekkere dilemma van veel gasten samen. Onze medewerkers zijn getraind om aan tafel uitleg te geven als daar om gevraagd wordt. Voor het gemak hebben we op de kaart ook een top-7 van gegarandeerde succescombinaties opgenomen. Menu Modena is dan bijvoorbeeld tagliatelle met rode pesto, zalm- of tongfilet en spinazie. Voor het sausje kunnen we dan weer adviseren. Zeker voor kinderen is dat een stukje smaakontwikkeling.

Elke avond feest
Bevers en Bos vinden het geweldig om nieuwe dingen te ondernemen. Elke drie maanden wordt de kaart bijgesteld naar het seizoen. En ondertussen is het elke avond feest bij Pasta & Pesto. Betaalbaar betekent bij ons niet dat de gast een beperkte keus heeft uit items van uitgeklede kwaliteit. We kiezen voor smaak, voor lekker en gezond. Dat vinden we in mediterrane recepten die we een Nederlandse vertaling geven. De kick is dat kinderen van 16 jaar hier met hun eerste vriendje of vriendinnetje komen eten. Als de jeugd al geen drempelvrees heeft, dan doe je toch iets goed, stelt Bos resoluut vast.

Overige nieuwsberichten