Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Huis van de Heuvel (Het ledikant) blij met 12 miljoen euro

Als het moet dan kan het: de gemeenteraad is akkoord gegaan met een uitgave van maar liefst 12 miljoen euro (bijna 2000 euro per inwoner van Heuvel) voor het verder ontwikkelen van Het huis van de Heuvel, het transformeren van de voormalige kerk op het mgr Nolensplein, in de volksmond "Het ledikant" genaamd. 

Die werkzaamheden waren flink vertraagd door allerlei gesteggel rond de definitieve inrichting waardoor de definitieve aanvraag was ingediend in februari j.l. Die monumentenvergunning -in augustus verleend en waarvoor bezwaartermijnen inmiddels zijn verstreken- is nu basis voor het verdere verloop. 

De werkzaamheden beginnen in het voorjaar van 2011 en er is veel te doen, maar de bouwcommissie hoopt dat in 2012 kan worden opgeleverd. 

Op de website van de architecten, http://www.atelierpro.nl zijn de plannen te bekijken.

<-- Huis van de Heuvel, Frans Langen


De naoorlogse stadsuitbreiding de Heuvel in Breda van de Delftse School architect Granpré Moliere heeft een dorps karakter, met een duidelijke orthogonale structuur die door de lichte hoekverdraaiingen van de huizenblokken een organische en spontane indruk maakt. De centrale Brink met malse weiden en hoge platanen is de groene long van de wijk. Het neo-Romaanse Kerkgebouw dat in de volksmond Het Ledikant wordt genoemd vormt het scharnier tussen de Brink en het centrale plein van de wijk. De opgave bestaat uit het omvormen en uitbreiden van het bijzondere kerkgebouw tot het culturele centrum van de wijk. Het programma omvat onder meer twee basisscholen, een kinderdagverblijf, een gymzaal en een ontmoetingscentrum. Het verweven van de uitbreiding in de stedelijke en landschappelijke context van deze unieke locatie, met behoud van de monumentale kwaliteiten van de kerk en haar bijgebouwen is een uitdaging. Atelier PRO ontwierp een gebouw dat een eigentijds commentaar levert op de historiserende architectuur en waarin materiaalgebruik en plastiek een krachtige rol spelen

Overige nieuwsberichten