Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Tennispark Princenhage doet gooi naar prijs in Dorpen-Derby
Tennispark Princenhage i.o. doet een gooi naar de grote prijs van 10.000 euro in de Brabantse Dorpen Derby. De Brabantse Dorpen Derby is een leefbaarheidswedstrijd voor bewoners van Brabantse dorpen. Meer dan 80 teams weten zeker dat het leven in hun dorp nog mooier, leuker of beter kan. Zij strijden nu om een plek in de grote finale. Op de kaart zie je welke dorpen en teams meedoen. Een korte beschrijving vind je bij de aangemelde projecten.

1 finalist per regio
Per regio kiest een gebiedscommissie welk project zijn regio gaat vertegenwoordigen in de grote finale van de Brabantse Dorpen Derby. Dit team wint in ieder geval 10.000 euro! Een bedrag dat ze goed kunnen gebruiken voor het verbeteren of promoten van hun project. Er zijn negen gebieden en dus negen finalisten. Zie De Wedstrijd. In elk geval is de laatste week van juni spannend want dan wordt bekend gemaakt wie de 9 finalisten zijn.
Een wedstrijd, van de provincie?
Jazeker! De provincie is de bedenker en uitvoerder van de Brabantse Dorpen Derby. Ze streeft naar een vitaal, mooi en gezond platteland en werkt daar zelf actief aan mee. Ze ondersteunt lokale partners bij het vergroten van de leefbaarheid in hun dorpen. Goede voorbeelden zijn daarvoor heel belangrijk. Actieve inwoners zelfs essentieel. Zo kunnen we elkaar inspireren.

Herinrichting platteland
De Brabantse Dorpen Derby maakt deel uit van de herinrichting van het platteland, ook wel reconstructie genoemd. Brabant is opgesplitst in negen reconstructiegebieden. Per gebied is er een reconstructiecommissie die de herinrichting coördineert en stimuleert. In zo'n commissie zijn lokale overheden en maatschappelijke organisaties vertegenwoordigd. In ieder reconstructiegebied kiest de commissie nu uit alle aanmeldingen de finalist. Daarna vertegenwoordigt dat winnende dorp zijn regio in de grote finale.


Overige nieuwsberichten