Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Koude kruising: Gemeente vraagt bezwaarschriften in vakantietijd
Bericht voor de gebruikers van de Liesboslaan via de Princenhagelaan oftewel de Koude kruising.

Mogelijk heeft u al vernomen uit het Stadsblad dat het college van B&W voornemens is de afsluiting van de koude kruising definitief te maken middels een verkeersbesluit. Het ontwerp-verkeersbesluit ligt vanaf 8 juli tot 18 augustus ter inzage op het stadskantoor alwaar u ook uw zienswijze en/of bezwaar kenbaar kunt maken. Een erg ongelukkige keuze, want door de afwezigheid van velen wegens (voorbereiding op) vakantie lopen de belanghebben het risico dat deze aangelegenheid aan de aandacht zal ontsnappen. De Wijkraad Breda Zuidwest stelt zelfs dat het mogelijk een bewuste tactiek van de Gemeente is om het besluit er door te drukken. In een schrijven aan belanghebbenden vraagt men om die reden om actie. De Dorpsraad Princenhage, dorp in Breda is inmiddels in de pen geklommen en heeft een brief aan de Gemeente geschreven over dit onderwerp. Zie de website van de Dorpsraad voor de inhoud ervan. Lees ook het actieplan van de Wijkraad Buitengebied Breda ZW hierna....

Stichting Wijkraad Buitengebied Breda Zuid-West
Secretariaat
Rithsestraat 187 4838 GA Breda
0765 200785
www.wijkraadbredazw.nl        
info @ wijkraadbredazw.nl         

 

Bericht voor de gebruikers van de Liesboslaan via de Princenhagelaan oftewel de Koude kruising.

Dames en heren, mogelijk heeft u al vernomen uit het Stadsblad dat het college van B&W voornemens is de afsluiting van de koude kruising definitief te maken middels een verkeersbesluit. Het ontwerp-verkeersbesluit ligt vanaf 8 juli tot 18 augustus ter inzage op het stadskantoor alwaar u ook uw zienswijze en/of bezwaar kenbaar kunt maken.

Velen van u hebben al eerder positief op onze oproep gereageerd om hun mening kenbaar te maken betreffende de afsluiting en aangegeven het daar niet mee eens te zijn. Wij als wijkraad hebben aan de wethouder de heer Willems op 22 april tijdens de HSL informatieavond te Effen onze bezwaren, ondersteund door uw aan- en opmerkingen, middels een aangeboden petitie kenbaar gemaakt. Hierop hebben we recentelijk een reactie ontvangen dat deze petitie niet als zienswijze wordt geaccepteerd en er dus een officieel bezwaarschrift ingediend dient te worden. Overigens zijn wij verder ook niet meer gehoord n.a.v. de petitie. Wij zullen als wijkraad dan ook zeker bezwaar aantekenen tegen dit besluit en in onze zienswijze ook zeker de al bij ons bekende bezwaren meenemen. 

In het belang van de zaak is het echter belangrijk dat we een groot aantal bezwaren en bezwaarmakers op tafel kunnen leggen in deze situatie. Vandaar ook het verzoek aan een ieder die last heeft en bezwaar heeft tegen de definitieve afsluiting, om voor de 18 augustus een bezwaar in te dienen op één van de volgende manieren: 

- Persoonlijk of middels uw Rechtsbijstandsverzekering
Achmea schadeverzekeringen heeft aangegeven een gezamenlijk bezwaar in te willen dienen voor hen die bij Achmea een rechtsbijstandverzekering hebben lopen als contact kunt u gebruiken de heer M Smulders ( M_smulders @ casema.nl)
- Als groep bewoners en of buurtschap
- Via ons als wijkraad. 

In een democratie mogen we verwachten dat de belangen van de meerderheid voor gaan op de belangen van een enkeling. Inzake de koude kruising lijkt het omgekeerde de waarheid te worden mits u allen in actie komt

Laat zien waar wij als buitengebied groot in zijn en laat uw stem / zienswijze doorklinken op het stadskantoor en wel vóór de 18e augustus a.s. De lanceringdatum van het verkeersbesluit is tactisch gekozen (vakantietijd) in de hoop dat u geen tijd heeft te reageren.

Uw reactie zien wij graag tegemoet. Bij voorkeur per Email Info @ wijkraadbredazw
Of telefonisch bij: Dhr. M. Quicken 076-5012405, Mevr. E. Dirven 076-5200785
Dhr. P. Bindels 076-5146337 of Dhr. M. Smulders 076-5204052


Overige nieuwsberichten