Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Een nieuw kunstwerk in Princenhage (8.9)
Het Bredase wijkpark dat begrensd wordt door de Laan van Mertersem, de St. Maartenstraat, de Heuvelstraat en de Scharenburgstraat, is nu een veel prettiger en mooier park dan wat het vroeger was. Dit mede dankzij toepassing van de subsidieregeling Hart voor je Buurt van de gemeente Breda en inzet van enkele bewoners uit de buurt! 

Ruim drie jaar geleden heeft de gemeente Breda een hek geplaatst rondom het hondenlosloopterrein, waardoor de hondenpoep niet meer op het grasveld en bij de speeltoestellen terecht komt. Daarna is met Hart voor je Buurt een schommel en een wip geplaatst ter vervanging van een oud speeltoestel, is een stukje van het bestaande pad geasfalteerd zodat kinderen kunnen skaten en waveboarden, en zijn inmiddels ook twee kleine goaltjes geplaatst.

Binnenkort bijzonder meubilair
De initiatiefnemers waren van mening dat het park met dergelijke kleine verbeteringen kan bijdragen aan het stimuleren van ontmoetingen tussen bewoners van de twee wijken. Hierdoor groeit de leefbaarheid van twee wijken (Heuvel & Princenhage). Merel Mulders kende de mooie Lawnges uit het Valkenbergpark en zagen dat deze goed werden gebruikt. Om te zitten maar ook voor de kinderen om te spelen en om naar te kijken. De kunstenaars werden achterhaald en gevraagd mee te denken aan het park. Er werden drie mooie ontwerpen gemaakt waaruit de beste is gekozen. Deze wordt binnenkort geplaatst in het park. Bijzonder aan het ontwerp is de vorm en de mooie zijkanten, waarin een plattegrond is verwerkt van de twee wijken. Die komen zo samen in het grasmeubel.

DE OPROEP: kom het kunstwerk inzaaien!
Het kunstmeubel kan er alleen komen met de hulp van kinderen. Het meubel moet namelijk ingezaaid worden met speciale zaadjes. Een bijzondere tuinman gaat hierbij helpen. Dan, na ongeveer een week, zal het resultaat zichtbaar zijn: Een door kinderen ingezaaid meubel van gras…

8 September om 3 uur 's middags worden kinderen uit de aanliggende wijken verwacht in het park: met een vol gietertje! Samen met een speciale tuinman gaan zij op de aangewezen plek de zaadjes strooien waar het kunstwerk uit zal gaan groeien… Wie dan na 3 dagen een kijkje komt nemen, kan het kunstmeubel zien en uitproberen! 

Op 11 september om 3 uur wordt de onthulling van het kunstmeubel gevierd met de bewoners uit beide wijken. Ook daarbuiten is iedereen van harte welkom om te komen genieten van het steeds mooier wordende park!

De bewoners die zich inzetten voor het park zijn Lisette Kouwenberg, Kelly Guthe (Laan van Mertersem), Carla van de Boer en Merel Mulders (Heuvelstraat). Steeds is in overleg met bewoners gekeken wat leuk zou zijn voor het park en de buurt.

Toekomst
Zijn we nu klaar? Nee, we hebben nog twee wensen en dat is dat de hoge beplanting in het park nabij het pad en op de hoek St. Maartenstraat/ Heuvelstraat weg wordt gehaald en dat er klimop als bodembedekker komt. De overlast is nog niet helemaal weg en door de hoge beplanting weg te halen verbeteren we het zicht op het park waarbij we hopen dat de overlast afneemt. Indien nodig willen we dit met bewoners uit de wijk zelf doen als de gemeente voor ons een container regelt :) Tot slot hebben we nog de wens om het gehele pad in het park te asfalteren.


Overige nieuwsberichten