Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


SGW Princenhage 2010: een wedstrijd om nooit te vergeten


16 En 17 oktober 2010 jl. hield Paarden- en Ponysportvereniging Princenhage haar jaarlijkse Samengestelde (Eventing) Wedstrijd. Bij een samengestelde wedstrijd (SGW) komen de deelnemers uit in drie disciplines, te weten, dressuur, springen en cross country, ook wel eventing genoemd.

De wedstrijd werd als vanouds verreden op en om het terrein van de vereniging aan de Rithsestraat in Princenhage. Dit wordt al jaren mogelijk gemaakt dankzij de welwillendheid van de omliggende landeigenaren. Op hun grond wordt al maanden van tevoren gebouwd aan indrukwekkende hindernissen.

In de aanloop naar het weekend van deze SGW was het nog even flink spannend. Op twee akkers stond tot en met vrijdagochtend, de dag voor de wedstrijd, nog maïs. Zodra de combines hun eerste banen door de maïs maakten, reed de bouwploeg er achteraan om meteen te beginnen aan het klaarmaken van de bodem en het bouwen van de laatste hindernissen en de finish. Op voorhand leek het haast onmogelijk, maar dankzij de hulp van vele vrijwilligers lag alles er op vrijdagavond 19.00 uur keurig bij, in afwachting van de eerste deelnemer op zaterdagochtend.



Net als vorig jaar was er een fors aantal startplaatsen beschikbaar in de categorie BB (oefencross). Deze categorie bestaat uit de discipline springen en cross country. P&PSV Princenhage biedt op deze manier de mogelijkheid aan onervaren ruiters en amazones, groot en klein, om kennis te maken met de eventingsport.

Ruitertjes en amazones met pony’s van soms maar net 1 meter hoog, genoten met volle teugen van de fijne galoppeerpaden en mooi aangeklede hindernissen. Wat heel wat blije en trotse gezichtjes bij de finish opleverden.
Vervolgens gingen de grotere pony’s en de categorie B-paarden van start. Vanwege het grote aantal aanmeldingen in de categorie B-paarden werd dit zondag vervolgd. Hierna kwamen de ervaren pony’s en paarden aan bod (klasses L, M en Z), die een uitdagende cross tegemoet gingen met eveneens de zo gewaardeerde lange galoppeerpaden.

P&PSV Princenhage kon ook dit jaar weer rekenen op meer dan 100 vrijwilligers met hart voor de vereniging en de eventingsport. Met veel enthousiasme en toewijding trotseerden zij op zaterdag de koude wind om deze wedstrijd tot een succes te maken. Zondag waren de weersomstandigheden gelukkig een stuk aangenamer, want het zonnetje liet zich veelvuldig zien.

Het slotstuk van de wedstrijd bestond uit de klasse Z-paarden. Wat een prachtige afsluiting had moeten worden van maanden voorbereiding en twee dagen vol sport, sportiviteit en plezier, eindigde helaas in een deceptie voor alle betrokkenen. Het prachtige paard Romeo de l’Eaugrenée van de zeer kundige Belgische ruiter Patrick Bogaert verongelukte op de laatste hindernis. De wedstrijd is na het ongeluk onmiddellijk afgelast. De organisatie heeft de ruiter zo goed mogelijk begeleid en bijgestaan na deze vreselijke gebeurtenis. De verslagenheid onder alle betrokkenen en aanwezigen was enorm.

Veel deelnemers, vrijwilligers, officials, leden en toeschouwers hebben hun steun betuigd aan de organisatie. P&PSV Princenhage wil dan ook iedereen bedanken voor alle bemoedigende, troostende en lieve berichtjes in de dagen na de wedstrijd. Mede hierdoor wordt al weer voorzichtig vooruitgekeken naar 2011, het jubileumjaar van deze rijvereniging, die dan maar liefst 90 jaar bestaat! 


Overige nieuwsberichten