Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Koor- en orkestgroep Qui Vive was in China en geeft concert (28.11)
Qui Vive is een koor- en orkestgroep die normaal gesproken ieder jaar een week met vakantie gaat naar Frankrijk en daar 3 concerten verzorgt in kerken in de omgeving van de camping waar men verblijft. Afgelopen jaar was dat in Langres en omgeving. 

Qui Vive is 13 jaar geleden opgericht door een aantal docenten van het Stanislas College in Delft, waar dirigent Ad van Unen werkt als muziekdocent. Inmiddels gaan er ook een aantal Bredase zangers mee. 

Zo'n twee jaar geleden zijn de bestuursleden van Qui Vive benaderd door dhr. David Shen of zij interesse hadden in een gesubsidieerde concerttournee in China. Zij waren verbaasd over dit verzoek en dachten dat het grap was. Maar nee, het was serieus. Men is toen met een commissie aan de slag gegaan om te bekijken of een en ander haalbaar zou zijn. Dat bleek zo te zijn.

Qui Vive werd uitgenodigd door de provincie Jiangsu, om de Chinese bevolking kennis te laten maken met de Westerse cultuur en muziek. 

Inmiddels zit de concertreis erop. Qui Vive is van 15 t/m 23 oktober jl. in China geweest en heeft daar een 4-tal concerten geven. De concerten werden gegeven op de Universiteit van Shanghai en in concertzalen in Jiaxing en Nanjing. Hoogtepunt was een optreden voor zo’n 2000 politieagenten in opleiding op de Politieacademie van Nanjing. 

De concertweek heeft bij de deelnemers, waaronder een viertal Princenhagenaars, een diepe indruk achtergelaten. Het was voor hen heel bijzonder om op deze wijze kennis te maken met de Chinese bevolking en cultuur.
Om deze bijzondere periode af te sluiten zal er op zondag 28 november een zogenaamd thuisconcert gegeven worden. Hierin zal het Chinese programma nog eenmaal ten gehore gebracht worden, waaronder een aantal Chinese liedjes. Dit zal plaatsvinden in de Johanneskerk aan de Dreef, aanvang 19.30 uur. Entree gratis. U bent van harte uitgenodigd.


Overige nieuwsberichten