Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Piet van Twist trapveldje aan de Pottenbakkerstraat geopend (2011)
23 Jaar spelen voor NAC

Op woensdagmiddag 27 april 2011 werd het Piet van Twistveld officieel geopend. Dat zou oorspronkelijk al in december j.l. gebeuren, maar het barre weer hield het toen tegen. Het voetbalveldje, al maanden een veelgebruikt speelveldje, is een geschenk van de Rabobank aan Princenhage in samenwerking met teamplay@nac. Piet van Twist (88 jaar) is geboren en getogen in Princenhage, speelde 23 jaar voor NAC en is na zijn voetbalcarrière de scouting ingegaan.

Op 27 juli 2013 is Piet van Twist ons op 90-jarige leeftijd ontvallen.

Woensdag 27 april 2011 was het feest aan de Pottenbakkerstraat in Princenhage. De officiële opening van de NAC Breda Playground voor en door de buurt. Ballonnen sierden de lantarenpalen in de straten rondom het veld en bij het veld aangekomen straalde de vreugde van de gezichten van de aanwezige kinderen. Springend van vreugde vermaakten de allerkleinsten zich op het NAC Breda springkussen, kinderen en jongeren vermaakten zich op het kunstgrasveld met een voetbaltoernooi voor alle leeftijden.

Om 14.30 uur werd het startschot gegeven voor een clinic van oud-NAC-speler Nebosja Gudelj samen met twee jeugdspelers van NAC. Afgezien van de drukte was het een leerzame clinic voor alle voetballiefhebbers. Om 15.45 uur stonden er vijf optredens van dansschool Nicole van Twist op het programma. Twee enthousiaste groepen meisjes gaven knallende shows weg op het nieuwe kunstgras. Na het daverende applaus van alle aanwezige buurtbewoners stond de popcorn te wachten voor alle aanwezige kinderen voordat het officiële gedeelte kon beginnen.

Om 16.30 uur werd door wethouder Buitenruimte Bob Bergkamp, samen met de vertegenwoordiger van Rabobank Hage-Beek, de heer De Feijter en stichting Teamplay@NAC. het veld officieel aan de buurt overhandigd. Iedere NAC Breda Playground wordt vernoemd naar een (oud) NAC-speler die in het verleden een goede binding met de wijk en de club heeft gehad. De vierde NAC Breda Playground is vernoemd naar Piet van Twist, geboren en getogen in de wijk Princenhage waar hij 23 jaar heeft gevoetbald in dienst van NAC.

Na de overhandiging van het veld aan de buurt was het de beurt aan Piet van Twist om officieel zijn naam te geven aan de NAC Breda Playground. Met een stevige ruk aan een touw kwam de naam van Piet van Twist tevoorschijn op de NAC Breda Playground. De 88-jarige Van Twist mag zich aansluiten bij een select gezelschap van oud-NAC-spelers die hun naam aan een trapveldje hebben verbonden. Na een gezamenlijke borrel kan worden teruggekeken op een geslaagde en actieve dag voor de buurtbewoners en de betrokken partijen.

In de toekomst zal de stichting Teamplay@NAC het Piet van Twist veld gaan gebruiken voor verschillende activiteiten en projecten voor de wijk. De NAC Street League, NAC Ladies Street League en de NAC Junior Street League zullen gebruik gaan maken van het kunstgras, net als de school- en buurtsport activiteiten die worden georganiseerd.

Overige nieuwsberichten