Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Personele veranderingen bij Mirabelle en De Stadstuin
Joris Peters, de ster-kok van Inter Scaldes die in november 2009 naar Restaurant Landgoed Mirabelle ging heeft het daar bekeken en gaat zijn krachten nu inzetten bij het Bredase Gastronomisch Restaurant De Stadstuin als chef naast eigenaar Adri Crezee. Dit restaurant haalde dit jaar al 11 punten in de prestigieuze lijst van Gault Millau. Maar het culinair team van Mirabelle is opnieuw met grote namen op culinair gebied versterkt en wel door sterrenchef-kok (afkomstig van Restaurant De Fuik) Thomas van Santvoort die sinds kort, samen met zijn Souschef (ook afkomstig van de Fuik) Ron Verhage de scepter zwaait over de keuken van Mirabelle. Hij gaat samenwerken met de nieuwe Maître d’Hôtel Jan Fassaert, die in 2010 tot gastheer van het jaar werd uitgeroepen, (Restaurant Solo, Inter Scaldes en The Dutch). De twee jonge toppers kennen elkaar van hun studietijd in Koksijde. Samen willen ze Mirabelle op de kaart zetten op culinair gebied.

En voor wie nog heimwee heeft: de vroegere chef Henri Brouwers heeft inmiddels een nieuw restaurant, 'Ons Behaeghen' in Strijbeek.  

Overigens is Mirabelle in het nieuws door een rechtszaak in hoger beroep die op 17 november 2011 zal dienen tussen de eigenaar van de gebouwen, het koppel Krijnen/Hommerson en de Santé Groep, de eigenaars van Mirabelle. De eersten claimen een forse huurschuld van 50.000 euro van Mirabelle. Zij eisten betaling of ontruiming van de gebouwen en kregen in eerste instantie bij de kantonrechter hun gelijk, maar omdat het echtpaar Splinter, directie van de Santé Groep,  net in die tijd verblijd werd met de geboorte van het derde kind oordeelde de rechtbank in kort geding dat deze zaak afgewacht had moeten worden tot na de bevalling, anders gezegd: het moest over.  De Splinters verwijten de verhuurders op hun beurt een enorme achterstand in het onderhoud van het pand.

Overige nieuwsberichten