Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Lange levertijden verwacht voor alle paspoorten/identiteitskaarten
De geldigheid van een kinderbijschrijving in uw paspoort vervalt met ingang van 26 juni 2012. Het gevolg is dat voor alle paspoorten en ID-kaarten de levertijd mogelijk niet kan worden gegarandeerd. Maak daarom zo snel mogelijk en afspraak voor de aanvraag van een paspoort of identiteitskaart voor uw kind, maar in ieder geval vóór 1 mei. Doe alleen een aanvraag als u het document echt nodig heeft voor 1 september 2012. Kijk regelmatig op de website van de Gemeente voor actuele informatie over levertijden. De wachttijden voor alle balieproducten kunnen flink oplopen.

Bijschrijven in het paspoort van ouders kan vanaf 26 juni 2012 niet meer en bestaande bijschrijvingen vervallen. Vanaf die dag moeten kinderen een eigen paspoort of een Nederlandse identiteitskaart (ID-kaart) hebben om naar het buitenland en weer terug naar Nederland te kunnen reizen. Uw paspoort met kindbijschrijvingen blijft na 26 juni 2012 voor uzelf wel geldig tot de datum die in uw paspoort staat.

Extreme drukte verwacht
Vraag een ID-kaart of paspoort voor uw kind aan voor 1 mei. De gemeente verwacht veel extra aanvragen met extreme drukte vlak voor de vakanties. De producent van de documenten kan waarschijnlijk de levertijden niet garanderen. Vraag een nieuw paspoort of ID-kaart voor uw kind nu al aan, maar in ieder geval voor 1 mei. Er wordt dan een uiterste inspanning geleverd om het document voor het begin van de zomervakantie te leveren. Vraagt u het document na 1 mei aan, dan zal het waarschijnlijk niet voor 1 september 2012 kunnen worden geleverd. Het zal dan waarschijnlijk ook niet mogelijk zijn een spoedaanvraag te doen.

Wacht niet tot het laatste moment
Voor aanvragen van alle paspoorten en ID-kaarten geldt: wacht niet tot het laatste moment! De komende maanden zijn altijd de drukste voor het aanvragen van een paspoort of ID-kaart en worden extra druk door het vervallen van de kinderbijschrijving. Wacht niet tot het laatste moment met uw aanvraag voor uw eigen paspoort of ID-kaart. U loopt dan mogelijk het risico dat uw document niet tijdig kan worden geleverd. Denk er aan dat het ook bij de fotograaf flink druk kan zijn.

Alleen aanvragen als u het document echt nodig heeft voor 1 september 2012
Doe alleen een aanvraag als uw kind voor 1 september 2012 een paspoort of ID-kaart echt nodig heeft. Anders wordt u vriendelijk verzocht om voor 1 september 2012 geen aanvraag te doen.

Maak een afspraak en neem de benodigde zaken mee
Maak voor uw bezoek aan het Stadskantoor of aan de balie in Prinsenbeek een afspraak via telefoonnummer 14076. U wordt dan snel geholpen. Als u geen afspraak maakt kan het zijn dat u extreem lang moet wachten. Kijkt u voor meer informatie over het aanvragen van een paspoort of ID-kaart en wat u voor een aanvraag mee moet nemen op onze website.

Meer informatie
Veelgestelde vragen over het vervallen van de geldigheid van de kinderbijschrijving vindt u als bijlage. Ook de brief van de Minister die ouders van kinderen met een kindbijschrijving hebben ontvangen vindt u als download.


Overige nieuwsberichten