Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Station Noorderkempen binnenkort beter bereikbaar
Wie wel eens over de A16 naar Antwerpen gaat heeft het vast al gezien: op 30 Km afstand van Princenhage ligt vlak bij de plaats Brecht, aan de HSL, een spoorwegstation met de naam 'Noorderkempen'. De enige trein die er stopt is er een die 1 maal per uur naar het mooi gerestaureerde station van Antwerpen gaat. En de streekbussen van De Lijn, de Vlaamse busvervoermaatschappij, stoppen er ook. Voor wie verder weg wil wél de ideale opstap want op Antwerpen Centraal kun je overstappen op alle treinen, inclusief de HSL. En parkeren is er makkelijk en niet zo duur. Beslist een goed alternatief voor Princenhagenaars die op stap willen, je hoeft eigenlijk niet naar Rotterdam om naar Parijs te gaan en de Belgische spoorwegen hebben een vracht aan dagtrips naar alle uithoeken van België, inclusief de kust en de Ardennen.

Toen de HSL werd aangelegd verloren we de afrit Brecht langs de snelweg, maar er wordt hard gewerkt om die in ere te herstellen en dan ben je vanuit Princenhage in 20 minuutjes op het station van de Noorderkempen. En dan staat niets de aftrap voor de hogesnelheids-shuttle tussen Rotterdam, Breda, Noorderkempen en Antwerpen meer in de weg. Er worden wilde verhalen verteld over de vertraging van de oplevering van de shuttle tussen Breda en Antwerpen -de Belgen schijnen te fluisteren dat wij dat saboteren vanwege de concurrentie voor Schiphol en Rotterdam en hier in Nederland wordt gezegd dat de Belgen dat tegenhouden vanweg de Schelde en de Hedwigepolder- maar hier in de streek is de stelling gewoon dat die infrastructuur rond Noorderkempen op orde moet zijn.

Zoals het er nu naar uitziet wordt het begin 2013 voordat alles gereed is. Tot de nieuwe dienstregeling (december) rijdt de z.g. Beneluxtrein nog via Roosendaal naar Antwerpen en Brussel, die wordt dan opgeheven en we verliezen onze 'snelle' en goedkope treinverbinding naar België. De HSL is gezien de prijs nauwelijks interessant. Maar als die oprit klaar is, dan krijgen we met de shuttle vanuit Princenhage een snelle verbinding terug. De Fyra verbindt ons dan, zonder toeslag, met het zuiden. Maar met een klein omwegje kan je nu al van dit station profiteren. Via afrit Loenhout en dan wordt het wel fkes zoeken maar met hulp van de TomTom ben je er zó.


Overige nieuwsberichten