Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Uitnodiging lancering UAR BREDA op woensdag 19.12.2012
Gebouw F viert feest op woensdagmiddag 19 december 2012 en u bent daarvoor uitgenodigd! Op die middag wordt om 16.00u de app UAR Breda gelanceerd en zal de wethouder Akinci een openingswoordje houden. UAR staat voor Urban Augmented Reality, wat betekent dat de app zichtbaar maakt wat niet zichtbaar is. Door middel van 3D-modellen kan je je een indruk vormen van gebouwen op de plek waar ze vroeger stonden, of van toekomstige gebouwen, of van nooit uitgevoerde ontwerpen.

Maar u zult niet alleen virtuele werkelijkheid aantreffen in deze app. UAR Breda is vooral een architectuurgids, waarin u meer te weten kunt komen over de enorme hoeveelheid hedendaagse en historische architectuur die Breda rijk is. Met de app kan met een smartphone informatie verkregen worden over de plek waar je staat, over de architect, over eventuele toekomst- en alternatieve plannen of juist over het verleden van een project. 

Joosje van Geest, architectuurhistoricus, heeft de teksten voor de architectuurgids geschreven en René de Wit heeft veel gebouwen die in de app staan, gefotografeerd. Het Stadsarchief heeft als partner in UAR Breda het historisch beeldmateriaal aangeleverd.

De applicatie die aan de basis ligt van deze architectuurgids is ontwikkeld door het Nederlands Architectuur Instituut (NAI) en is al in gebruik genomen in verschillende steden in Nederland, waaronder Rotterdam, Amsterdam en Den Bosch, Utrecht, Gouda, Hilversum.

Gebouw F gaat met behulp van UAR Breda ook speciaal uitgezette wandelingen organiseren waaraan spannende, amusante en informatieve tekst-, audio- en videofragmenten gekoppeld worden.

UAR Breda zal in de toekomst ook door andere organisaties in Breda gebruikt worden voor het opzetten van interessante stadsroutes. De app biedt een rijkdom aan mogelijkheden om het publiek op een nieuwe manier te betrekken bij cultuur.

U bent van harte uitgenodigd om de lancering van UAR Breda bij te wonen. 

Ynze Alkema, Hoofd Stadsarchief zal uiteenzetten welke mogelijkheden hij in UAR ziet om de verhalen te vertellen achter het Bredase erfgoed. Vervolgens gaan we gezamenlijk een korte wandelroute lopen in de buurt van de Reigerstraat, waarbij de werking van UAR Breda wordt gedemonstreerd. Daarna keren we terug naar de Reigerstraat 16, waar u ter ere van de feestelijke gelegenheid een hapje en een drankje aangeboden wordt.

Ter voorbereiding op deze wandeling is het handig als u tevoren de app hebt gedownload via de Apple of Android store op uw smartphone, maar ook zonder smartphone bent u van harte welkom! 

Meer informatie over UAR vindt u in de PDF-folder van het NAI, hier te downloaden

NB: Alle toestellen dienen minimaal over GPS en camera te beschikken. 

Besturingsysteem: 
Apple (iPhone, iPad) en Android (vrijwel alle toestellen mits voldaan aan bovengenoemde eisen)

UAR Breda is mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van het Stimuleringsfonds voor Architectuur, de gemeente Breda, het VSBfonds en het Prins Bernard Cultuurfonds.

Locatie: Reigerstraat 16

De toegang is gratis.

15.30u: inloop
16.00u: opening
16.30u: wandelroute
17.00u: borrel en hapjes
19.00u: einde

Kijk voor actuele informatie op www.gebouwf.nl
Voor vragen kunt u contact opnemen via info @ gebouwf.nl

Gebouw F
Huis voor Beeldcultuur
Reigerstraat 16, Breda
4811 XB Breda


Overige nieuwsberichten