Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Kerstboodschap van Pastor Piet Schakenraad
Piet SchakenraadBeste mensen,

Ondanks het feit dat mijn lichamelijke conditie te wensen overlaat, wil ik – misschien wel juist vanuit deze situatie – kijken naar het komende kerstfeest. 

In heel veel kerstliederen is iets van verwondering te horen, maar ook de verwijzing naar de kleine mensen die in de kou staan, die zich gekwetst voelen. Helaas ervaren we bijna dagelijks dat het weerloze en onaantastbare van het kind envan mensen geschonden wordt: zoals b.v. in Congo, Syrië, Israël en Palestina.

Ik hoorde op de radio een getal noemen van kinderen die dagelijks sterven tengevolge van honger en oorlog. Het is zeer triest dat dit nog voorkomt in deze tijd. Maar toch... Ondanks die trieste dingen verdwijnt het geheim van het leven niet. Het gaat juist andersom. Te midden van onvrede en onrecht blijft het nieuwgeboren kind voor heel veel mensen een teken van licht en hoop. Op onze beste momenten duiden wij dit als een Spoor en een Woord van Godswege. Een spoor, dat blijkbaar herkenbaar is, terwijl toch, zoals men zegt, God spoorloos verdwenen is uit onze cultuur.

Soms komt ineens die verwondering voor Hem weer boven. Kerstmis is een van die momenten, waarop de verwondering over de diepte van het bestaan ons kan aanspreken en er een licht in ons kan opgaan. Sinds de komst van de Messias, geboren in een armoedige stal, is de naam van God onlosmakelijk één geworden met het levensverhaal van het kind zonder eigen wieg, alleen een kribbe en een stal, van de man die onder de ogen van zijn moeder gemarteld en vermoord werd. God heeft in Hem de kant gekozen van de verworpenen der aarde. In het kerstkind heeft God gezegd Hier ben Ik
Hier ben ik voor jou en Ik ga met jou mee. Daar vertrouw ik op. Dit gegeven is voor mij ook nu dit jaar in deze omstandigheden het geheim van kerst. Hij wil het licht laten schijnen en een teken van hoop en kracht geven. ik hoop dat dit voor u, ook zo mag zijn. Zijn Liefde mag ons hart raken en alle dagen met ons zijn, ook in het nieuwe jaar, 2013 !

Namens alle medewerkers van het kantoor van het Provincialaat en van ons huis,

Zalig Kerstfeest

Piet Schakenraad.


Overige nieuwsberichten