Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Aan de slag met eenzaamheid
Eenzaamheid is, zeker onder ouderen, een veel voorkomend probleem. Bijna een derde geeft aan matig dan wel ernstig eenzaam te zijn. Niemand praat graag over eenzaamheid. Of geeft graag toe eenzaam te zijn. Toch is het belangrijk om er zelf mee aan de slag te gaan. Hulp van de omgeving helpt, maar uiteindelijk moet je zelf proberen de eenzaamheid te doorbreken. Zonder eigen inzet en motivatie lukt het niet.

Vrijwillige coaches
Het is een vicieuze cirkel. Als je eenzaam bent, dan voel je je depressief en omdat je je depressief voelt, kom je ook minder makkelijk uit je eenzaamheid, hoorde ik iemand zeggen.

Omdat het niet makkelijk is zelf je eenzaamheid terug te dringen, zijn er in Breda speciale vrijwilligers waar je een beroep op kunt doen: vrijwillige coaches. Zij gaan uit van jouw specifieke situatie en mogelijkheden. Samen met hen maak je een plan om aan de slag te gaan met je eenzaamheid. En samen met hen voer je het plan uit: stap voor stap in jouw tempo. Pas als je zelf weer vooruit kunt, doen zij een stapje terug.

Kennismaking
Tijdens de kennismaking bij je thuis, of elders als je dat liever hebt, kijk je of er een klik is tussen jou en de coach. Als je samen verder wil maak je de volgende afspraak. Er zijn geen kosten verbonden aan de begeleiding door de vrijwillige coaches. De coaches werken vanuit allerlei verschillende organisaties zoals Steunpunt informele zorg Breda, Rode Kruis afdeling Breda, Zonnebloem, ouderenbonden en WIJ; zij vormen tezamen een netwerk van vrijwillige coaches tegen eenzaamheid.

Voor een vrijblijvend gesprek of meer informatie: Liesbeth Smedinga (WIJ), tel. (076) 525 15 00 of liesbethsmedinga @ begintbijjou.nl


Overige nieuwsberichten