Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Feest bij Eeterij Den Ouwe Struys (23.5)
Albert en Anneke Kiekens vieren het 10-jarig jubileum van hun restaurant Eeterij Den Ouwe Struys aan de Roskam in Princenhage.

Weet u het nog hoe de Roskam in de loop der jaren veranderde? Eerst was er de rotonde richting Rijsbergen, met een benzinestation, toen een motel erachter, 'De Roskam', een grote bult over de rondweg heen, die ook weer weg... maar wat er eigenlijk altijd bleef was een plek waar je meestal wel kon eten. Eerst bij Bistro De Turfvaart, in '91 werd het 'De Struys' en toen kwamen er wat jaren waar heen en weer geschoven werd met eigenaren. In 2001 werd het eventjes café De Fake maar uiteindelijk kwam er weer rust en kwaliteit toen Albert Kiekens met echtgenote Anneke in 2003 schoon schip maakten en de naam wijzigden in 'Den Ouwe Struys'. Het werd meteen een klasse restaurant waar het gezellig tafelen werd. Princenhage maakte kennis met de High Tea, de kreeften, boter-malse smakelijke biefstukken uit Nieuw-Zeeland, échte gastvrijheid en de perfecte bediening. En nu: jubileum: 10 jaar een bijzondere plek om uit eten te gaan. Makkelijk bereikbaar bij de Mastbosstraat-rotonde. 

Van harte gefeliciteerd!


Albert is restaurateur, chef-kok en eigenaar van restaurant D'n Ouwe Struys in Breda sedert 1996 (met een korte onderbreking tussen 2001 en 2003) en is een horecaman in hart en nieren. Hij verzorgt daar de Lunch, High Tea, het Diner en doet Catering voor bedrijven. De ouders van Albert hadden vroeger een horeca-gelegenheid in Baarle Nassau, dus hij kreeg het vak letterlijk met de paplepel ingegoten. Als jong manneke stond hij al mee te helpen in de zaak van zijn ouders, dus het is niet zo vreemd dat hij uiteindelijk in de voetsporen van zijn vader en moeder is getreden. Zijn vader is misschien wel zijn grootste voorbeeld: Van hem heb ik geleerd hoe je gasten moeten ontvangen. zegt hij.

Albert heeft de Hotelvakschool in Antwerpen gedaan, een opleiding die hij in '89 heeft afgerond. Het is een bijzonder feit dat hij – toen nog in loondienst werkend voor Motel Breda – in de lunchpauzes met collega's vaak een partijtje ging biljarten in het toenmalige restaurant De Turfvaart, dat later werd omgedoopt in De Struys, nog niet wetende dat hij uiteindelijk – in '96 - die zaak zelf zou overnemen. Hij vindt het een prachtig vak en het is zijn ambitie om in de toekomst een soort van adviesrol te mogen spelen voor starters in de horeca.

Overige nieuwsberichten