Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


In memoriam: Tilo Aarts
In memoriam: Tilo Aarts

Op woensdag, 29 mei jl. werd de heer Tilo Aarts, die getroffen werd door een hersenbloeding, opgenomen in het Amphia Molengracht, waar hij op vrijdag, 7 juni jl. op 87-jarige leeftijd is overleden.

Voor velen van u is Tilo geen onbekende. Hij woonde tot en met zijn 73e jaar in de Dreef en was, totdat hij de VUT-leeftijd bereikte, onderwijzer op respectievelijk de Bernardusschool en Basisschool Sinte Maerte. Daar heeft hij een kleine 1300 leerlingen de weg gewezen naar het vervolgonderwijs.

Hij was een aimabele man, die zich - ook in zijn vrije tijd - inzette voor de gemeenschap! Zo was hij 42 jaar lang secretaris van het Princenhaags Sint Nicolaascomité, waarvoor hij daarnaast tientallen jaren langs de deuren ging met een collectebus om het festijn een financiële injectie te kunnen geven. 

Van het Oranje Comité Princenhage was hij eveneens secretaris. Maar liefst 39 jaar lang heeft hij op een onnavolgbare wijze de notulen verzorgd. Zijn scherpe pen staat bij alle comitéleden in het geheugen gegrift. Door beide comités is hij tot erelid benoemd. Daarnaast was hij een enthousiast lid van Scouting Sint Martinus, eerst als welp en verkenner en later als vaandrig en fourageur. Ook daarvoor werd hij onderscheiden en wel met de Jacobsstaf.

Ook het Koninklijk Huis had van zijn verdiensten gehoord! Dat bleek wel toen Tilo op 29 april 1996 werd opgenomen in de Orde van Oranje Nassau als beloning voor alles wat hij gedaan had voor het "Dorp in Breda".

Op zijn 74e verhuisde Tilo naar Service Residentie Vredenbergh. Ook daar mocht men profiteren van zijn kwaliteiten. Hij werd secretaris van de Cliëntenraad, penningmeester van de Biljartclub én een bindende factor voor vele bewoners. 

Alle mensen die ooit in hun leven te maken hebben gekregen met Tilo zullen hem ongetwijfeld blijven herinneren als een wijze, humorvolle en beminnelijke Bourgondiër, waarmee het goed toeven was.

Op donderdag, 13 juni aanstaande nemen wij om 11.00 uur afscheid van Tilo in zijn geliefde Martinuskerk. Niet alleen het dorp Princenhage, maar ook zijn familie en zijn vele vrienden, vriendinnen en kennissen verliezen in hem een heel bijzonder mens.

Cees Hoosemans

Overige nieuwsberichten