Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Open Monumentendag: Lezing in Motimuseum, Pracht&Macht (14.9)
Op zaterdag 14 september wordt in Breda wederom een Open Monumentendag georganiseerd waaraan verschillende organisaties gewerkt hebben. Het thema voor deze dag is Macht & Pracht. U kunt op deze dag ruim 35 locaties bezoeken tussen 12.00 en 17.00 uur.
Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Gebouw F verzorgt op Open Monumentendag een tweetal lezingen in het Motimuseum van 15.00u tot 16.00u.

Rob Tebbe en Eloi Koreman vertellen hun visie over het werken aan de toekomst van een levendige historische stad.

Rob Tebbe, voormalig directeur van Livingstone BV, is recent gestart in de functie van directeur van de NV Stadsherstel Breda, gevestigd in Princenhage aan de Haagsemarkt. Hij vertelt over een aantal restauratieprojecten van zijn organisatie en hoe Stadsherstel hergebruik van Bredase Monumenten in de toekomst wil stimuleren.

Architect kunstenaar, ofwel bouwkunstenaar Eloi Koreman sluit daarbij aan door toe te lichten wat Stadsherstel eigenlijk voor hem betekent aan de hand van het opnieuw zichtbaar maken van een rooilijn, daar waar vroeger de AA en Mark bij elkaar kwamen. Zoals in veel steden is ook in Breda veel erfgoed onnodig verdwenen of met weinig respect en kennis verbouwd. Aan de hand van de historie van het vroegere Oude Mannenhuis (nu het onderkomen van Moti) wil Eloi bespreken hoe dat nu en in de toekomst beter kan.

Verder willen wij u graag wijzen op een project dat ook met Open Monumentendag te zien is en georganiseerd is door Stichting Cultuurbehoud Breda: Hip ambacht, de negen straatjes van Breda. Dit project smeedt een band tussen heden, verleden en toekomst van het lokale ambacht. 

Rondom het Kasteel van Breda bevinden zich negen straatjes. In deze straatjes vestigden zich van oudsher ambachtslieden die de bewoners van het kasteel en de overige inwoners van de garnizoensstad voorzagen van kleding, sieraden, meubels etc. Ook nu, in de 21ste eeuw, zijn deze straatjes nog rijk bedeeld met ambachtslieden als zilversmeden, klokkenmakers en naaiateliers. Op 14 september tonen ambachtslieden op diverse historische locaties u trots hun oude of nieuwe ambacht en vakmanschap.

Gebouw F heeft aan dit project haar medewerking verleend door de app Urban Augmented Reality Breda (UAR Breda) beschikbaar te stellen voor Hip Ambacht, de negen straatjes van Breda.
U kunt gratis deze app downloaden en dan de ambachtenroute volgen, waarbij u via de app extra informatie en foto's over de verschillende ambachten en panden krijgt. U heeft dan ook meteen de beschikking over de mobiele architectuurgids over Breda van Gebouw F!

Voor actuele informatie, kijk op www.gebouwf.nl en op www.openmonumentendagbreda.nl
Voor vragen kunt u contact opnemen via info @ gebouwf.nl

De lezingen van Gebouw F op Open Monumentendag worden mede mogelijk gemaakt door de gemeente Breda en door het Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie.

LOCATIE: Motimuseum aan de Boschstraat 22 Breda
TIJD: 15.00u-16.00u
TOEGANG IS GRATIS

Overige nieuwsberichten