Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Onzekere dagen voor reisbureau Globe (29.9.2013)
Door het uit de lucht gevallen faillissement van de bekende reisorganisatie OAD zijn ook helaas klanten van het Princenhaagse Globe aan de Haagweg onaangenaam getroffen. 

De Prinsenbeekse vestiging Globe/Pelikaan, een franchise-onderneming, valt echter buiten het faillissement. Lees de details op de website.

Een aantal reisbureaus is overgenomen door D-Reizen en de organisatie VakantieXperts heeft het oog laten vallen op de resterende vestigingen. Met ingang van 11 november opent onze Globe onder die naam, het voltallige personeel blijft in dienst en ze blijven bereikbaar onder nummer 5230090.Faillissement van de Oad-Groep

Update: 27-september-2013 17.30 uur

Oad Reizen laat geen passagiers meer vertrekken

Touroperator Oad Reizen , onderdeel van de eergisteren failliet verklaarde Oad Groep, ontraadt zijn klanten om op korte termijn naar hun vakantiebestemming af te reizen. Bovendien heeft de organisatie besloten om alle vertrekken op langere termijn te annuleren . Ook kunnen geen nieuwe boekingen meer worden gemaakt. Dat hebben de curatoren van de Oad Groep gisteravond besloten, aldus woordvoerder Wim Gramsma van de curatoren.

Aanleiding is de groeiende onrust die is ontstaan op verschillende bestemmingen, waar hoteliers Oad-gasten weigerden of eisten dat ze hun hotelrekening rechtstreeks en direct en uit eigen zak moesten voldoen. Dit ondanks het feit dat hotelbetalingen onder de dekking de Stichting Garantiefonds Reisgelden SGR vallen en hoteliers daardoor niet hoeven te vrezen dat rekeningen niet betaald worden. “Oad is door de ontstane situatie niet langer in staat om de reizigers de service en zekerheid te bieden die ze van Oad gewend zijn. Wij begrijpen dat het zuur is, maar zijn toch genoodzaakt dit besluit te nemen om een einde te maken aan deze problemen.”

Oad Reizen richt zich nu volledig op het oplossen van de problemen waarmee reizigers kampen die momenteel op de diverse bestemmingen verblijven.

Gramsma benadrukt dat het passagiers die wel over tickets en vouchers beschikken vrij staat om alsnog te vertrekken. “Zij moeten er dan wel rekening mee houden dat, voor zover nu bekend, Transavia, Onur Air en Corendon geen door Oad uitgegeven vliegtickets meer accepteren. Bovendien komen ze wellicht op hun vakantiebestemming in een conflictsituatie met locale leveranciers, die mogelijk vooruitbetaling eisen. Dat geld kunnen passagiers overigens later wel terugvorderen van de SGR.”

Reizen waarvoor Oad nog geen reisdocumenten aan de klanten heeft verstrekt, zijn inmiddels door Oad geannuleerd.
In dat geval wordt de betaalde reissom door de SGR teruggestort. Hiervoor dienen klanten binnen twee maanden een schadeclaim in te dienen bij de SGR. Voor verdere informatie verwijst Oad naar de website van het SGR, www.sgr.nl, of naar het reisbureau.

De curatoren hebben gisteren de eerste gesprekken gevoerd met partijen die mogelijk interesse hebben om de Oad Groep of onderdelen van de groep over te nemen. Gramsma: “Er is weliswaar van meerdere kanten belangstelling, maar gisteravond had dat nog niet geleid tot concrete resultaten.” De curatoren zetten hun gesprekken vandaag voort. “Zodra er ontwikkelingen zijn, zullen wij daarvan melding maken.”

Update: 26-september-2013 13.00 uur

Oad bekijkt situatie rond passagiers van dag tot dag.

De Oad Groep bekijkt momenteel van dag tot dag welke gevolgen het gisteren uitgesproken faillissement voor vertrekkende en op vakantie verblijvende passagiers heeft. Dit deelde de woordvoerder van de curatoren, Wim Gramsma, vanochtend mee.

“Achter de schermen vindt permanent overleg plaats met alle betrokken partijen, waaronder de Stichting Garantiefonds Reisgelden en leveranciers, zoals vliegmaatschappijen en hoteliers. Dat overleg leidt er toe dat sommige reizen worden ingetrokken en andere doorgaan. De medewerkers van Oad, die vandaag gewoon aan het werk zijn, hebben hierover individueel contact met de klanten. Oad-gasten die momenteel op vakantie verblijven, kunnen hun vakantie gewoon afmaken, omdat zij onder garantie van het SGR vallen. Bij problemen kunnen gasten verwijzen naar de website van de SGR, www.sgr.nl of contact opnemen met Oad.

Ook worden de mogelijkheden voor een doorstart door de curatoren onderzocht. De vraag of er een doorstart gaat komen, is bepalend voor de vraag of passagiers die op langere termijn een vakantie hebben geboekt, ook daadwerkelijk kunnen vertrekken. De curatoren zijn met meerdere partijen in gesprek.

Update: 26-september-2013 07.00 uur

Passagiers die inmiddels op de bestemming zijn of op woensdag 25 september 2013 zijn vertrokken:
SGR gaat er voor zorgen dat u uw vakantie kunt afmaken zoals u die had geboekt. Als u op de bestemming problemen ondervindt die dringend opgelost moeten worden dan kunnen OAD klanten bellen met nummer +31 548 37 71 12 en SRC-Cultuurreizen klanten met +31 50 31 23 123 .
Nog vertrekkende passagiers:
Alle Oad-passagiers die donderdag 26 september 2013, per Transavia reizen: deze reizen gaan gewoon door. Alle Oad passagiers die donderdag 26 september en vrijdag 27 september 2013 een Oad busreis (dagtocht, excursiereis, Disney-bus of busverhuur) maken; deze reizen gaan gewoon door.
Alle SRC Cultuurvakanties passagiers die donderdag 26 september en vrijdag 27 september 2013 vertrekken; deze reizen gaan gewoon door.
Alle andere Oad-reizen met vertrek 26 september, kunnen helaas niet uitgevoerd worden. Deze passagiers kunnen zich wenden tot het SGR.
Vliegreizen met vertrekdatum 27 september of later: nadere informatie hierover volgt.
Oad busreizen en SRC reizen met vertrek na 27 september: nadere informatie hierover volgt.
Globe Reisburo: alle reizigers die een reis bij Globe Reisburo hebben geboekt, maar niet bij Oad Reizen of SRC Cultuurvakanties, dienen zich te wenden tot de uitvoerende reisorganisator.

Franchise kantoren Globe vallen buiten faillissement:
Globe heeft een aantal franchise kantoren te weten Globe Reisburo Rolde, Globe Reisburo Borger, Globe Travel Team Oss, Globe Pelikaan Prinsenbeek, Globe Pelikaan Terheijden, Globe Pelikaan Zevenbergen, Globe Pelikaan Vlissingen. Wij willen met nadruk vermelden dat deze kantoren buiten het faillissement vallen.


25-september-2013

Helaas hebben wij vandaag moeten besluiten zelf het faillissement van de Oad Groep aan te vragen. Een verschrikkelijk moeilijke beslissing, maar helaas restte ons geen andere mogelijkheid.

Nieuwe boekingen Oad Reizen:
Er kunnen tot nader order wel nieuwe boekingen worden aangenomen. De aanbetalingen die vanaf NU worden gedaan, zullen door de curator, als de reis niet wordt uitgevoerd, worden terugbetaald.
Voor wat betreft eventuele wijzigingen en annuleringen welke niet gedekt zijn door de annuleringsverzekering wijzen wij u erop, dat SGR hier een belangrijke stem in heeft, omdat zij op basis van de garantiebepalingen kunnen bepalen of en in hoeverre terugbetaling danwel voortzetting van de reis op hun kosten plaatsvindt.
Voor betalingen die eerder hebben plaatsgevonden, geldt dit niet. Hoe hier verder mee om moet worden gegaan, dient nog nader te worden afgestemd met het SGR.

Bestaande boekingen Oad Reizen:
Voor klanten die reeds een reis bij ons geboekt hebben, of op dit moment met ons op reis zijn, heeft dit een grote impact. Welke consequenties dit precies voor u heeft, kunnen wij op dit moment nog niet melden. We hebben vandaag het SGR geïnformeerd over de situatie en samen met hen en de curator zoeken we naar een zo goed mogelijke oplossing en communicatie naar alle betrokkenen.

Nadere informatie:
Wij verzoeken u vriendelijk onze website in de gaten te houden. Hier zullen wij continue de meest actuele informatie op vermelden. Ook vindt u op de website van het SGR de antwoorden op de meestgestelde vragen bij een faillissement (www.sgr.nl)
Mocht u uw reis bij een reisbureau geboekt hebben, zij zijn inmiddels over de situatie geïnformeerd en ook zij staan vanzelfsprekend voor u klaar.
Het spijt ons oprecht u hiermee te moeten confronteren en bieden hiervoor onze excuses aan.
Met vriendelijke groet,
Directie Oad Groep
.


Overige nieuwsberichten