Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Een blokje om met Pollos
Bij het Nederlands Film Festival in Utrecht is inmiddels het 48 Hour Film Project een begrip geworden. Binnen 48 uur worden filmmakers uitgedaagd om een korte film tussen de 4-7 minuten van begin tot eind te maken. Alsof dit nog niet lastig genoeg is, zijn er ook nog een aantal verplichte elementen die in de film voor moeten komen. Team Pollos  is geen onbekend team binnen dit concept, maar een eerste prijs heeft het team tot nu toe nog niet behaald. De teamnaam is afgeleid uit de serie Breaking Bad, waar de 'Los Pollos' handelen via het motto: 'slow-cooked to perfection... one taste, and you'll know.' 

Tijdens de prijsuitreiking lijkt het dat Pollos het tijdperk van langzaam koken heeft verlaten. Het team viel in het begin van de avond al in de prijzen: de publieksprijs, de beste acteur en enkele nominaties haalden ze binnen en ze sloten de avond af met de prijs voor beste film. Wat heeft het team dit keer anders gedaan dan anders? 
De producent geeft aan dat er vooral meer aandacht is besteed aan de voorbereidingen. Daarnaast was er een ruimer budget. Dit laatste kwam door de inspanningen van ICU Concepts. ICU is een jong Bredaas productiebureau opgericht door twee enthousiaste Bredanaars, Irene van der Vies en Charly Horst (uit Princenhage) die tevens nog student zijn en zij zijn zeer blij met het resultaat. Blokje Om is een komedie die gaat over een man die de vrouwelijke potbode op uiteenlopende manieren probeert te versieren. Volgens de jury is de kracht van de film een goede verwerking van alle verplichte elementen, goede humor en een verhaal met een begin en een eind. Dit laatste blijkt nog niet zo vanzelfsprekend.

Het resultaat is online te zien. De film zal op het Filmpalooza filmfestival dat wordt gehouden van 6 t/m 10 maart in New Orleans op het grote doek verschijnen. De crew hoopt hierbij te kunnen zijn met behulp van sponsoring en hoopt de volgende keer minimaal zo goed te presteren.


Overige nieuwsberichten