Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Niet alleen sirenes, nu ook een controlebericht op GSM (4.11)


Op maandag 4 november rond 12.00 uur
, tegelijkertijd met de sirenetest, zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of zij hun mobiel goed hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat mensen niets hoeven te doen.

Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat mensen op dat moment het beste kunnen doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en beter worden geïnformeerd. Het verzenden van dit soort berichten gaat op basis van z.g. cell-broadcast. Elk van de 5000 GSM masten kan berichten sturen naar alle gebruikers van GSM binnen het dekkingsgebied. Lees er hier meer over. Zoals altijd zijn reclame-makers het meest enthousiast over deze mogelijkheid, maar de Nederlandse Overheid heeft er dus een nuttige toepassing voor gevonden.

Alle aanbieders van mobiele telefonie ondersteunen NL-Alert. Vrijwel alle toestellen van de populaire merken, zoals de Samsung, HTC, LG en Nokia kunnen NL-Alert ontvangen; ook Apple-toestellen zijn geschikt.

NL-Alert werkt op basis van die cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Om NL-Alert te kunnen ontvangen, moet je telefoon ingesteld zijn voor NL-Alert. Steeds meer nieuwe mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld op NL-Alert. Op een deel van de bestaande toestellen moet je NL-Alert zelf instellen. In de instelhulp op www.nl-alert.nl staan de instructies voor jouw mobiele telefoon.

Om te weten of het controlebericht goed is verzonden en ontvangen, wordt er na verzending van het bericht een evaluatie uitgevoerd. De ambitie voor het controlebericht van 4 november a.s. is dat 4 miljoen burgers dit bericht op hun mobiele telefoon ontvangen. Dit meten we via een representatieve steekproef onder burgers. De resultaten hiervan worden eind november verwacht.

Ook in 2014 zal de overheid twee NL-Alert controleberichten uitzenden.

Overige nieuwsberichten