Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Top handbal-wedstrijd in Sporthal De Doelen (17.11)
Het venijn zat in de staart
Dames van HV United Breda naar subtop in de landelijke eerste divisie
 


Zaterdag 9 november stond de verre uitwedstrijd naar Bentelo op het programma. Het is altijd maar afwachten hoe de speelsters na een reis van bijna 2,5 uur uit de auto's stappen. Bentelo, net als Handbal Vereniging United Breda een goede middenmoter, is een ploeg waar de punten gepakt moesten worden om aansluiting te houden met de top van de eerste divisie.
De wedstrijd ging van start met een doelpunt van Talitha Maas vanaf de cirkel, 0-1. Hierna konden de dames van Bentelo iets terug doen door een toegekende strafworp te benutten. Vervolgens ging de strijd gelijk op. En wederom door een toegekende strafworp aan de Bentelose dames werd de stand 3-3 na 9' spelen. Door 2 doelpunten kwamen de dames uit Breda weer op 5-4. Hierna sloegen de dames van Arjan Averink een gaatje, mede door weer een strafworp, naar 8-5, 14'. Tijd voor een time-out door Mohsen Daghrir. Door het omzetten van de setting kwamen zijn dames beter in de wedstrijd. De stand van 8-5 werd omgezet in een voorsprong van 8-10 door 5x op rij te scoren, 20'. Vervolgens wist Bentelo de stand weer op 10-10 te brengen. Tijd voor een time-out van Arjan Averink. Na deze time-out werd de stand 13-10. Daarna konden de dames uit Breda weer wat terug doen, 13-12, mede door de eerste strafworp voor Breda, 29'. Door balverlies aan Bredase zijde werd de ruststand 14-12 in plaats van 13-13.

In de rust werden er in de kleedkamer harde noten gekraakt. Dit moest zijn effect hebben in de tweede helft.
De wedstrijd startte wederom met een aantal strafworpen, netjes verdeeld 2 voor Bentelo en 2 voor United Breda, 16-14. De wedstrijd golfde op en neer. Dan stond Bentelo een aantal punten voor dan weer United Breda. Zo werd in '20 de stand van 20-20 bereikt. Hierna namen de dames uit Breda het heft in handen. Via 21-21 kwamen de dames op voorsprong, 21-23 met nog 5' te spelen. Door wederom een toegekende strafworp aan Bentelo werd de stand 22-23 met nog 2' te spelen. Vervolgens weet Ellen Geertse te scoren voor Breda, 22-24. Met nog 47 seconden op de klok wordt er een strafworp toegekend aan Bentelo. Door een fabuleuze redding weet Tamara van Es de strafworp van Marlot Ros te pareren. Hierdoor werd de eindstand 22-24 in het voordeel van United Breda. Het ruim aanwezige publiek heeft in elk geval een spannende wedstrijd mogen aanschouwen.

De 2,5 uur durende terugreis is een stuk aangenamer met 2 punten in de kofferbak dan na een verliespartij. Volgende zondag 17 november wacht ons weer een finale. Dan komt PSV bij ons op bezoek in sporthal De Doelen, aanvang 13:40 uur.

C. Heessels


Overige nieuwsberichten