Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Wat er ontdekt werd na 7 jaar studie over chiropractors
Chiropractie in Princenhage. Misschien iets voor u?Wat zou een onbevooroordeelde studie over de chiropractici, onder leiding van een goed-bekende arts eigenlijk nog kunnen bewijzen? Zouden de mythes over chiropractie niet waar zijn en wordt er bewezen dat allopathische geneeskunde (drugs, chirurgie) toch altijd als winnaar verschijnt? 

Dat kwamen we te weten na een studie van 7 jaar die plaatsvond in 2 delen. De eerste studiegegevens zijn van 1999 tot 2002 en de uitgebreide studie werd gedaan vanaf 2003 tot 2005. De onderzoekers voor beide onderzoeken waren de artsen Dr. Richard Sarnat en Dr. James Winterstein, DC.

Tijdens de hele periode van de studie van 1999 tot 2005 bleek dat patiënten die de chiropractici als eerstelijnszorg gebruikt hadden maar liefst 60% minder ziekenhuisopname zagen, 62% minder poliklinische chirurgische ingrepen hadden en een indrukwekkende 85% mindere kosten van medicijnen. In sommige gevallen toonden de patienten zich ook duidelijk meer tevreden over de gang van zaken bij de chiropractici.
Dr. Sarnat had een duidelijk commentaar: "Ik heb altijd geloofd dat het overmatige gebruik van medicijnen en chirurgie en het links laten liggen van meer natuurlijk helende olossingen zoals chiropractie, de oorzaak van groot leed is geweest. Maar kon niet vermoeden dat de kostenbesparing zowel als de effectiviteit van de medische inspanningen in beide gevallen wel 50% kon zijn".

"Vorige studies hadden dit soort besparingen al aangetoond wanneer Chiropractie werd gebruikt als een eerstelijnsbehandeling voor problemen met spieren, zenuwen en botten, in plaats van conventionele medische zorg. Maar om nu dit niveau van effectiviteit over de hele linie te zien voor letterlijk alle soorten medische handelingen binnen een eerstelijnszorg is een openbaring voor mij en het is goed nieuws voor iedereen".

De studie bewijst dat chiropractors in hun functie als eerstelijns zorgers een aanzienlijke bijdrage leveren aan patient-tevredenheid, kostenbesparing én aan vermindering van de noodzaak tot medisch ingrijpen en medicatie.

U kunt zelf lezen  op de website van de onderzoekers hoe chiropractie u kan helpen. Dit is het adres. In Princenhage vindt u chiropractie o.m. in de praktijk van Anne-Gaëlle Madec, Chiropractie Breda, aan de Princenhagelaan 1,A3. Dit is hun website. In Medisch Centrum De Kroon is een behandelplek van Chiropractie LaFlamme en zij hebben ook een website.


Overige nieuwsberichten