Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Veel stil verdriet in Princenhage
De Restos du Coeur, oorspronkelijk opgezet door de Franse artiest Coluche in 1985, voorzien ook in 2013 nog in veel hulp voor minder bedeelden.

In 1985 nam de Franse komiek Coluche bijgestaan door zijn (ex) echtgenote Veronique het initiatief voor het opzetten van een organisatie om mensen te helpen die moeite hadden om rond te komen. Coluche wist beter dan wie ook hoe het is om aan de minder bedeelde kant van de samenleving te leven. Dat werd gedaan door het verstrekken van maaltijden, het distribueren van gratis voedsel, voorlichting en tegenwoordig ook door een groot mediaspektakel, het grootste in Frankrijk, waarvan de baten aangewend worden voor de organisatie. Coluche kwam helaas kort daarna bij een motorongeluk om het leven, maar zijn werk werd voortgezet door Veronique en vele andere artiesten (Les Enfoirés) en de organisatie 'Restos du Coeur' - restaurants van de liefde- is in 25 jaar uitgegroeid tot de verstrekker van dagelijkse hulp aan maar liefst 960.000 mensen. Bij ons bestaan dit soort organisaties ook, maar in een sterk versnipperde vorm, want ook in ons land is er helaas een grote behoefte aan een dergelijk initiatief. 

De caritas van onze Nazarethparochie constateert met name in de laatste jaren een toename van het aantal gezinnen die maar met hele grote moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Of niet en er wordt gevreesd dat dit aantal nóg harder op zal lopen. Daarom was de vreugde groot toen er zaterdag j.l. bij de pakkettenactie meer dan 150 volle boodschappentassen aan levensmiddelen en huishoudelijke producten kon worden opgehaald. Grote dank voor de vrijgevigheid van de mensen én bewondering voor de tomeloze inzet van meer dan 25 vrijwilligers en de organisatie. Door dit succes kunnen vele gezinnen blij worden gemaakt met iets extra's. De actie krijgt zeker een vervolg; spijtig genoeg zal er volgend jaar nog meer nood zijn.


Overige nieuwsberichten