Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Nieuwe IT activiteiten aan de Ettensebaan
Het IT bedrijf IPTOR vestigde het Benelux-hoofdkantoor in Princenhage-Breda (1.12.2013)Het van oorsprong Zweedse IT-bedrijf IPtor dat onderdeel uitmaakt van de IBS-Groep met vestigingen in Nieuwegein alsmede in St Martens-Latem en Zaventem in België heeft bekend gemaakt dat in elk geval de activiteiten van Nieuwegein en die van St Martens-Latem om strategische redenen geconcentreerd gaan worden in Princenhage en wel aan de Ettensebaan 34, dat zou het pand naast Rüttchen moeten zijn. Vanuit die vestiging komen een 30-tal medewerkers te werken. Het lijkt allemaal nogal plotseling te gaan, de verhuizing zou dit weekeinde van 1 december al plaats moeten vinden.

Strategische samenvoeging kantoren Nederland en België

De ligging en infrastructuur van kantorenstad Breda blijven sterke troeven in het aantrekken van nieuwe bedrijvigheid. De Zweedse international Iptor, toonaangevend IT-dienstverlener met diverse vestigingen in Europa, heeft besloten haar kantoren in België (nabij Gent) en Nederland (Nieuwegein) samen te voegen in één Benelux hoofdkantoor. Uit strategische en kostenoverwegingen is de keuze hierbij gevallen op Breda, Princenhage. Iptor zal werkgelegenheid bieden aan zo'n 30 personen.

Iptor heeft voor haar vestigingsplaatskeuze gebruik gemaakt van de diensten van regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN West-Brabant.

Per december van dit jaar starten we vanaf de Ettensebaan 34 vertelt Michel Das, manager Business Operations van Iptor Benelux. De samenvoeging van de vestigingen biedt uiteraard kostenvoordelen, maar we hechten ook veel belang aan het versterken van de bedrijfsstrategie, waardoor we onze Benelux klanten nog beter kunnen bedienen. Die klanten variëren dan van wereldwijde ondernemingen tot nationale bedrijven.

Ernst Wentzel, sales manager bij Iptor vult aan: Wij ondersteunen deze klanten met innovatieve consultancy en informatiemanagement en hechten veel belang aan een goede klantenrelatie. Wij zijn er trots op om hen te mogen ondersteunen hun doelen te bereiken en concurrerend te blijven en op deze manier de leiders in hun industrie te zijn.

Waarom Breda?
De keuze voor Breda is vooral gebaseerd op de goede ligging in de Benelux. Plus natuurlijk de gunstige ligging tussen de huidige vestigingen en het feit dat de aansluiting op het openbaar vervoer hier erg goed is. REWIN heeft dat -naast de kostenvoordelen- prima voor ons in beeld gebracht en mogelijke locaties voorgedragen. We zitten op korte afstand van het treinstation Breda Noord-Prinsenbeek en dat is een groot pluspunt aldus Michel Das.

REWIN West-Brabant heeft, samen met makelaar Spring Real Estate, Iptor ondersteund bij het maken van de optimale keuze.

Achtergrondinformatie over Iptor
Iptor is een bewezen system integrator en richt zich op de ontwikkeling en implementatie van duurzame en betrouwbare IT-oplossingen ter ondersteuning van de business processen van haar klanten. Het hoofdkantoor van Iptor is gevestigd in Solna in Zweden. Het bedrijf heeft vestigingen in totaal 6 Europese landen. In Nederland en België waren de kantoren gevestigd in Nieuwegein, Zaventem en Sint Martens-Latem (nabij Gent).

Overige nieuwsberichten