Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Visdag Princenhage: 35 keer béét!
  De Stichting Visdag Princenhage verzorgt elk jaar een complete dag uit vissen voor ongeveer 90 "vissers", allen uit 't Aogje en omgeving. Dit jaar was dat op zondag 26 maart a.s. Overdag voor zowel vrouwelijke als mannelijke vissers die een hengeltje uitwerpen en 's avonds een gezellige mossel avond voor ongeveer 180 personen. Om al deze vissers te herbergen huren we drie boten en varen we af bij Yerseke, naar de Oosterschelde. We zijn al vroeg uit de veren, de eerste melden zich al om 06.00 uur in de Posthoorn alwaar een geurend bakje koffie of thee klaar staat. Om uiterlijk 06.45 uur vertrekt de bus, ja u leest het goed, de bus want we hebben dit speciaal in het leven geroepen zodat de vissers een lekker borreltje kunnen nemen, dit zoals een echte visser het betaamt.  Om 08.00 uur varen de boten uit, na een half uur gaan we voor anker en wordt er driftig gehengeld. Het merendeel blijft bovendeks maar sommigen gaan gezellig een kaartje leggen benedendeks. Om 16.00 uur gaan we weer terug naar wal alwaar de bus weer klaar staat voor de terugreis.
Bij terugkomst in ' t Aogje gaat een ieder zich lekker opfrissen en klaar maken voor de mossel avond: vanaf 19.00 uur zijn we welkom in de Posthoorn. Om 20.00 uur komen de eerste dampende mossels uit de keuken van de Posthoorn en is het smullen geblazen. Daarna hebben we nog een leuke loterij. En als dan de klok 23.00 uur heeft geslagen is het hoogtijd om het bed op te zoeken na een vermoeiende maar toch wel enerverende dag. We zijn vrijwilligers die dit doen maar zouden het nooit kunnen realiseren door onze sponsors, hiervoor onze dank.

Heb je ook zin om eens een hengeltje uit te gooien, meld je dan aan bij het bestuur en vraag naar de voorwaarden, telefoon 5932020 of 5215707. Je kan ze ook nalezen op http://www.visdagprincenhage.nl 
 


Overige nieuwsberichten