Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Paul Maassen nieuwe beiaardier in Heuvel (Per 3 mei)
Wekelijkse bespelingen en bijzonder zomerprogramma Heuvelcarillon 

Van mei tot en met augustus wordt het Heuvelcarillon op de Heuvelbrink wekelijks op zaterdag van 11:30 tot 12:15 uur bespeeld en worden er diverse bijzondere concerten geprogrammeerd. Vanaf mei 2014 bespeelt de stadsbeiaardier van Nieuwe Veste centrum voor de kunsten naast de Grote Toren van Breda ook het Heuvelcarillon. Paul Maassen volgt hiermee zijn voorganger Pieter Maassen op. De laatste was beiaardier van het Heuvelcarillon van 1983 tot april 2014. Paul is een zoon van de vorig jaar overleden Jacques Maassen.

Naast de wekelijkse bespelingen komen er bijzondere concerten op het Heuvelcarillon. Bijvoorbeeld tijdens Koningsdag, in de augustus Beiaardmaand Breda en andere evenementen. Ook worden regelmatig nieuwe automatische melodieën geprogrammeerd die elk half uur te horen zijn. Tijdens de bespelingen laat de stadsbeiaardier een gevarieerd repertoire klinken: van Bach tot Frans Bauer en van Mozart tot Rihanna. Ook wordt ingespeeld op culturele activiteiten in de stad en in de wijk in de Heuvel. 

Het Heuvelcarillon is gebouwd in 1980 en was een initiatief van onder andere de bewoners van het Heuvelkwartier en Jacques Maassen. In 2010 is de beiaard gerestaureerd en uitgebreid met 7 klokken. Hiermee komt het totaal aantal klokken op 35. 

Kijk voor meer informatie over de programmering, De Grote Toren en het Heuvelcarillon op www.nieuweveste.nl

Paul Maassen (1981) studeerde aan het Rotterdam Conservatorium en behaalde vervolgens in 2009 zijn Master Of Music piano jazz aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, met daarnaast ook hoofdvakken in beiaard en in compositie. Tijdens zijn studie studeerde hij bij de Nederlandse Beiaardschool en tijdens zijn master, bij Carl van Eyndhoven. Sinds december 2013 is Paul benoemd als stadsbeiaardier van Breda en vervolgt daarmee een lange traditie in zijn familie: vader, grootvader en overgrootvader gingen hem voor als Stadsbeiaardier te Breda. Naast zijn vaste bespelingen op dinsdag- en vrijdagmorgen, concerteert hij door Nederland en daarbuiten in o.a. in Gdansk in Polen en België bij zijn oude leermeester. 

Ook is hij als jazzpianist actief met onder andere zijn eigen ensemble Miró Move. Ook werkt hij als begeleidingspianist, docent, muzikaal leider en arrangeur bij diverse opleidingsinstituten alsmede in het uitvoerend veld. Paul behaalde al in 2007 de 2e prijs op het Holland Casino jazzconcours. Paul is tevens voorzitter van vereniging U Jazz; een vereniging die opkomt voor de belangen van de jazz in Utrecht.

Overige nieuwsberichten