Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Armoede in Breda! (17.10.2014)
Nog steeds is er armoede in Breda en daarom willen we dit op de Werelddag tegen Armoede, vrijdag 17 oktober 2014 onder de aandacht brengen bij de inwoners.
Armoede is geen individueel probleem maar een probleem van de gehele samenleving zolang niet iedere inwoner van Breda volwaardig kan participeren, zijn/haar stem kan laten horen en zijn/haar inzet en kracht kan tonen. Armoede oplossen kan door te luisteren naar mensen die ervaring hebben met armoede en van hen te leren hoe de Rechten van de Mens voor iedere Bredanaar te waarborgen zijn. 

Alle vrijwilligersorganisaties, aangesloten bij het Netwerk MargeInBeeld2, trekken op met mensen die op of onder het minimum leven. Het netwerk zet zich in voor mensen die in armoede leven. Het netwerk verzamelt signalen van armoede, onrecht en uitsluiting, bundelt ze en legt ze neer bij de gemeente Breda en/of andere (hulpverlenings)organisaties. Het geeft gevraagd of ongevraagd advies, bijvoorbeeld aan gemeente Breda over het armoedebeleid. Zo behartigt het netwerk de belangen van kwetsbare mensen. 

Nog beter is het als mensen zelf aan het woord komen. Dat gebeurt deze Werelddag tegen Armoede op een bijzondere manier: om 9:00 uur op de trappen van het oude stadhuis op de Grote Markt zal initiatiefneemster en maakster van het nieuwe tijdschrift 'Armoede in Breda' Susanne van Loo het eerste exemplaar aanbieden aan wethouder Bob Bergkamp. In het magazine lees je o.a. ervaringsverhalen van mensen die in armoede leven en van hulpverleners. Daarnaast vind je er informatie over hulporganisaties en veel mooie foto’s.
Tevens zal het Bredase estafettestokje tegen armoede worden doorgegeven. Aansluitend zullen vrijwilligers vanuit de Grote Markt zich verspreiden over de stad om met het uitdelen van het tijdschrift  'Armoede in Breda' in gesprek te raken en/of aandacht te vragen voor armoede in Breda. 

Om 14.30uur is er een modeshow van Pre-loved (tweedehands) kleding, georganiseerd door Bianca van den Berg, Annemiek Ottenhof en Susanne van Loo. De kleding is geschonken door Hebben en Houden, Emmaus en het WFP-Winkeltje, alle uit Breda.
Aangesloten organisaties bij MargeInBeeld2 zijn onder meer: Annahuis, Vincentius, Humanitas, Inloop Voor Elkaar, Inloop Clement, Stichting Help ons Helpen (Weggeefwinkel), kerken in Breda, Leger des Heils, Emmaus, Stichting Leergeld, Tientjes, Voedselbank, Cliëntenraad de Brug, STOB (Steunpunt Ongedocumenteerden Breda e.o.), Loket Begeleiding Bavel en Ulvenhout, Stichting Steungezin, KBO, Straadraad.

Als u op de hoogte gehouden wilt worden of zich als vrijwilligersorganisatie wilt aansluiten kunt u mailen naar margeinbeeld2 @ gmail.com Meer informatie over netwerk MargeInBeeld2 of de anti-armoededag bij Annahuis: Dorothé IJsseldijk, tel. 076-5217964 of d.ijsseldijk @ annahuis.nl. Na vrijdag 17.10 is het tijdschrift 'Armoede in Breda' te bestellen via www.armoedeinbreda.nl voor € 1,95 per exemplaar, exclusief verzendkosten.


Overige nieuwsberichten