Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Opnieuw beginnen. Een zoektocht naar inspiratie en geloof.
Ben je op zoek zijn naar een nieuw begin in je geloof? Wil je ontdekken hoe geloven van grote betekenis kan zijn in je leven van alledag? Zoek je kansen om God te ontmoeten? Wil je opnieuw ervaren dat geloven bevrijdend kan werken in het leven?

Op donderdagavond 22 januari starten we voor de tweede keer met de geloofscursus Opnieuw beginnen. Deze cursus wil ruimte bieden aan mensen die zoeken naar zin, inspiratie en vernieuwing in hun leven en daartoe de christelijke traditie willen verkennen. En aan mensen die zoeken naar een nieuw begin in hun geloof of hun geloof meer willen verbinden met hun dagelijks leven. De vorige cursus hebben deelnemers (van binnen en buiten de kerk) als erg positief ervaren. Enkele reacties van deelnemers: “Er was rust en gastvrijheid”, “De inleidingen waren persoonlijk en maakten indruk.”, “De open sfeer van de gesprekken sprak me aan.” en “De beelden, de meditaties, de rituelen hebben me op een nieuw spoor gezet.”

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten: 22 januari (met als thema: Godsbeelden),
5 februari (Geloven), 26 februari (Jezus van Nazareth), 12 maart (Vergeving en Heling), 26 maart (Leven en Toekomst) en 9 april (Heilige Geest).

Elke cursusavond is er een inleiding door een spreker, waarna er gelegenheid is om in kleine groepen hierover door te praten. Ook is er een meditatief moment en er is op de vierde en zesde avond een korte viering. Het verdient sterke voorkeur om de cursus in zijn geheel te volgen, omdat de onderwerpen van de avonden op elkaar voortbouwen en we ook als groep een weg gaan met elkaar. Het werkboek dat u krijgt is te gebruiken om ook thuis bij het thema van de betreffende avond stil te staan.

De avonden zijn van 19.30 uur tot 22.00 uur; steeds in Het Kruispunt, Harmonielaan 24 te Prinsenbeek. De kosten voor de hele cursus zijn 20 euro per persoon. Hiervoor ontvangt u het werkboek en koffie/thee/drankje. Aanmelden vóór 15 januari 2015.

Deze cursus is een gezamenlijk initiatief van de Protestantse Gemeente Prinsenbeek, de RK Parochie Prinsenbeek en de Nazarethparochie (Breda-West, Effen en Liesbos). De bijeenkomsten worden gegeven o.l.v. dominee Evelyn Quaak-Kloet en pastor Adrie Lint.

Info en aanmelding:
adrielint @ rkbredawest.nl
pastor @ hetkruispunt.org
verdieping @ hetkruispunt.org


Overige nieuwsberichten