Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Princenhaags Museum elke woensdag open. Van 10-12 uur.

Dit jaar is het 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh de schilder stierf. Op veel plaatsen wordt daarom aandacht besteed aan de man Van Gogh en zijn leefwereld. Van 29 mei t/m 7 juni 2015 vindt het festival Van Gogh Leeft Etten-Leur plaats. In die plaats begon hij zijn carrière. Het evenement bestaat uit enkele exposities, muziek, dans en theater. De meeste activiteiten vinden plaats in het Winkelhart, waaronder een wisselexpositie in de Van Gogh Kerk, 3D straatschilderen en straattheater.

Iets verder weg, in Mons, België is er eveneens aandacht. Van Gogh werkte toen als evangelist van 1878 tot 1880 in de Borinage, de Belgische mijnstreek en het schijnt dat hij daar besloot te gaan schilderen en vervolgens terugkeerde naar het ouderlijk huis in Etten waar ze dan nu dit begin van zijn schilderscarrière vieren. Zie hun website voor de details en maak er een leuk dagje uit van.
 
Ook in Princenhage zal in de periode 29 augustus tot 4 oktober dit jaar door het Princenhaags Museum aandacht besteed worden aan de hele familie Van Gogh, dus niet alleen aan de schilder Vincent. Er is daar een speciale website voor geopend en elders op deze website vindt u meer nieuws over Vincent. Op de oude begraafplaats zal een 'poosplaats' Van Gogh komen met een citaat:  een arduinen bank, vlakbij de graven van opa Vincent en oom Cent.

Momenteel loopt de expositie over de ontwikkeling van de Bredase industrie, dat voor de annexatie van 1942 van de gemeente Princenhage voor een groot deel op ons grondgebied plaatsvond. Het Museum is tot 24 juni elke woensdag van 10-12 geopend en 14 juni van 13-17 uur. Op de website van het Museum vindt u meer informatie over de lopende expositie 'Naar de fabriek'



Overige nieuwsberichten