Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Museum Princenhage schenkt. Passende aandacht aan Vincent.


Van 29 augustus tot 4 oktober schenkt Princenhage uitgebreid aandacht aan Vincent van Gogh die 125 jaar geleden overleed. Princenhage had een nauwe band met de familie van Gogh, met name met drie Vincent van Gogh. De schilder Vincent kwam regelmatig op visite bij zijn Oom Vincent (ook wel oom Cent genaamd) die galeriehouder was en die een huis bezat in Princenhage (hoek Haagweg-Esserstraat). De opa van de schilder was predikant in de Grote kerk van Breda. Beide Vincenten liggen begraven op begraafplaats Haagveld achter het Princenhaags Museum. Met werken van 26 kunstenaars uit Princenhage en omgeving organiseert de werkgroep Vincent Vincent Vincent onder auspiciën van het Princenhaags Museum een tentoonstelling in het Princenhaags Museum, Haagweg 334bis. Maar dat niet alleen: kijk op die website voor alle details over de activiteiten rond de opening, de Van Gogh wandelingen, de activiteiten van het poppentheater, de brievenwedstrijd én de literaire avond. Voel, zie, beleef de Van Gogh's in Princenhage.

Het Museum schenkt niet alleen aandacht, maar ook een heerlijke wijn. Samen met Èrik Erkelens van La Barrique, Haagsemarkt 8 heeft het Princenhaags Museum speciale Museumwijn op de markt gebracht om extra aandacht te geven aan deze bijzondere kunstenaar en de band met Princenhage. Deze Vincent wijn is een Crémant de Bourgogne met een bijzonder etiket ontworpen naar een schilderij van Tjaard van Holten, die zich liet inspireren door de kleurtinten die Vincent in de verschillende plaatsen waar hij leefde gebruikte.
 
De wijn dus is echt iets bijzonders. Het is een schuimwijn, een z.g. Crémant, afkomstig van het befaamde huis Claude Gheeraert in Mosson in Bourgogne, dicht tegen de zuidelijke champagnestreek aan. 100% Chardonnay druif, licht, evenwichtig en parelend van frisheid. Een echte feestwijn kun je wel zeggen. Droog met de subtiele aroma's van witte bloemetjes. Deze wijn kreeg het predikaat 'uitstekend' in de prestigieuze gids van Gerbelle & Maurange van het vaktijdschrift 'Revue du vin de France 2012. Zeer beperkte oplage, met een speciaal versierd kurkdekseltje én natuurlijk het etiket van Vincent van Gogh, samengesteld door Tjaard van Holten. Alleen al die (lege) fles is daarom al het bezitten waard zouden ze in onze Indische familie zeggen.


Overige nieuwsberichten