Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Struyckenfestival: zondag 30 augustus van 13-17 uur
Met de kreet 'Laten we het nog een keertje overdoen' gaan we terug naar 17 september 1953 toen het nieuwe Heuvelkwartier werd geopend door de onthulling van de Baadster in de toen aldaar aanwezige vijver. Was je daar bij? Kom dan beslist op 30 augustus in de middag en laat je op de foto zetten bij de Baadster, die nu een plekje kreeg in de waterplas op het nieuwe plein.
Het belooft een hele happening te worden: er is een fototentoonstelling van 62 jaar Dr Struyckenplein, Theesalon de Struyck doet mee, die organiseert al jaren tal van activiteiten in de wijk, zoals buurtresto (eens per 14 dagen), fietsles, taalles, yoga, naailes ontmoetingen tussen culturen, kook-en bakles door Fatima, Dit keer bakken we Msmen pannekoekjes ter plaatse. Willeke Beekmans van studio WAM laat haar kunsten zien op het Struyckenfestival. Ze maakt geen gewone kaartjes. Door het speciale zachte papier en voel je het reliëf van het ontwerp. Wencke Nilsson exposeert op zondag 30 augustus op het Struyckenfestival. Ze doet naast fotografie nog veel meer: styling, product design, trends, patterns, film, graphic design, typography, booklet making. Bekijk het werk van Wencke op www.wenckenilsson.nl 

Overige programma:
13-13.45 uur Ouder & Kind acrobatiek door Pam Ketelings
13-17.00 uur Braderie, springkussen en Poppenspel door Ingrid Stakenburg.
14.00 uur Opening bij Fontein met Baadster door wethouder Van Lunteren en fotoexpo
14.00-17.00 uur Live Muziek op podium door huisband JuZzt Kidding en Singer songwriter Joris Dee en als klap op de vuurpijl de Maisquenada Sambaband!
14-17.00 uur foto expositie.
14-17.00 uur Braderie met allerlei lekkers en leuks te doen door kunstenaars, knutselaars, koks en andere ondernemers.

Msmen Marokkaanse pannekoek

250 gr bloem
250 gr griesmeel (fijn)
extra griesmeel, kleine bakje om te strooien
halfwarm water, ca 300 ml 
10 gram zout, een pakje boter en wat olie

Laat de boter smelten in een pan, voeg daarna een flinke scheut olie toe. Zet dit apart voor straks.
Meng bloem, griesmeel en zout goed door elkaar. Voeg water toe totdat je een goed samenhangend geheel heb. Het moet net als pizza deeg zijn, niet te droog maar niet te nat. Kneed het deeg tot dat het elastisch is, ongeveer 5 minuten. Met de hand knijp je balletjes uit het deeg, zet ze even apart. Heb je alle ballen klaar vet ze goed in met het boter/olie mengsel zodat ze niet uitdrogen.
Nu heb je ruimte nodig om de msmen plat te maken. Plaats in het midden van het aanrecht een lepel gesmolten boter. Eerst druk je de bal iets plat, gebruik een lepel gesmolten boter om het verder uit te werken tot een super dun vel van een paar milimeter. Het is een werkje maar het makkelijkst is rondjes maken met je handpalm en langzaam uitrekken. Zelf doe ik het met een deegrollertje of met de pastamachine: ik gebruik het wringertje voor lasagne vellen.  

Als het dun is dan strooi je wat griesmeel erop en begin te vouwen. Het moet een vierkant/rechthoek worden, dus pak de boven kant van het rondje en vouw het naar onder, vervolgens de onderkant naar boven over dat andere stukje. Dan het rechter en linker gedeelte. Laat het even staan. Zo ga je alles afwerken.

Voordat je de msmen gaat bakken moet je het nogmaals goed plat drukken zodat je de bekende flinterdunne laagjes krijgt. Gebruik een pannekoekpan of een pizza pan om de msmen te bakken. Er hoeft geen extra boter of olie bij, gewoon droog bakken. Het moet dus niet op een hoge vuur maar ook niet te zacht, net als een pannenkoek.

Serveer met honing of olijf olie, of wat je maar lekker vindt.

Overige nieuwsberichten