Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Rellen na wedstrijd NAC tegen Top-Oss
Vijf politiemensen gewond bij rellen na NAC Breda-Top Oss: 18 aanhoudingen
De manier waarop was beschamend, maar NAC heeft maandag degradatie naar de Gouden Gids Divisie voorlopig weten te voorkomen. Ze speelden in eigen stadion gelijk tegen TOP Oss: 2-2. Omdat de eerste ontmoeting in Oss doelpuntloos was geëindigd, volgt er vrijdag een derde en beslissend duel. TOP Oss speelt dan thuis vanwege de in Breda gemaakte doelpunten.
Na het play-offduel zijn maandagavond voor het stadion aan de Stadionstraat en de Lunetstraat rellen uitgebroken. Ruim 100 aanhangers van NAC keerden zich na de wedstrijd tegen de politie, waarbij met stenen, drankhekken en verkeersmeubilair naar de mobiele eenheid werd gegooid. Vijf politiemensen en een onbekend aantal relschoppers raakten gewond. De politie hield 18 verdachten aan.

De lokale driehoek pleegde de afgelopen dagen uitvoerig overleg met elkaar over de te volgen handelswijze en bestempelde de wedstrijd als C-wedstrijd, wat te vergelijken is met een wedstrijd van NAC tegen Ajax of Feijenoord. De politie zette ruim 100 personeelsleden in om de beladen wedstrijd te begeleiden, waaronder een peloton ME, een sectie AE, geüniformeerde agenten en beredenen van de KLPD. De politie voerde charges uit met mobiele eenheid en politie te paard om de relschoppers te verdrijven en gebruikte daarbij de wapenstok. Daarbij viel onder de relschoppers een onbekend aantal gewonden. Rond 22:45 uur waren de geweldadige supporters nabij het stadion verdreven en was de situatie onder controle. De politie hield 21 personen aan. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en/of poging tot doodslag. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Vijf medewerkers van de politie raakten gewond, vier van hen liepen kneuzingen op, één agent moest gehecht worden aan een hoofdwond. Alle vijf konden na behandeling in het ziekenhuis naar huis. Op het parkeerterrein voor het NAC-stadion zijn tientallen auto’s door stenen vernield. Hoeveel auto’s er zijn beschadigd en de omvang van de schade is op dit moment niet bekend. Tijdens de rellen werden supporters van de bezoekende partij en andere bezoekers ruim een uur lang opgehouden in het stadion. Toen de situatie rond het stadion onder controle was en een veilige aftocht kon worden gegarandeerd zijn de bussen met supporters uit Oss onder begeleiding van de politie Breda uitgeleid.

Dinsdag heeft er overleg plaats gevonden tussen de lokale driehoek en de driehoek van Oss en de beide BVO’s om tot een gezamelijke aanpak te komen voor de 3e en beslissende wedstrijd, die aanstaande vrijdag in Oss wordt gespeeld. Burgemeester P. van der Velden:”Dit gedrag van een relatief kleine groep geweldadige supporters vind ik onacceptabel. Het is betreurenswaardig dat deze groep het verpest voor een grote groep burgers die met goede bedoelingen naar een wedstrijd komen. Ondanks de tegenvallende resultaten hebben er zich dit seizoen geen ernstige ongeregeldheden voorgedaan. In de driehoek hebben wij de afgelopen dagen goede afspraken gemaakt over de gezamelijke aanpak bij deze wedstrijd. Ook vanmorgen zijn wij nog bij elkaar gekomen. De wedstrijd is door ons aangemerkt als C-wedstrijd met daarbij de benodigde hoeveelheid personele inzet van de politie. Dinsdag gaan wij samen, ook met de collega’s uit Oss, kijken wat de trieste gebeurtenis van vanavond betekent voor de wedstrijd van vrijdagavond om tot een juiste aanpak te komen”.

Overige nieuwsberichten