Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Ook torenbouw in de Heuvel?
  Door de Princenhaagse protesten tegen de hoogbouw naast hotel Princeville lijkt het er op dat de bouw van dat project op die plek van de baan is en de projectontwikkelaar heeft inmiddels een nieuw plan neergelegd voor de bouw van een flatgebouw met woningen van 4 woonlagen. Niet dat daarmee de kans op hoogbouw in die omgeving helemaal voorbij is want 15 meter verderop aan de overzijde van de weg is immers ook nog voldoende bouwterrein beschikbaar dat niet onder het bestemmingsplan valt. Ook in de Heuvel staan flink wat projecten op stapel die de kwaliteit van de wijk moeten verbeteren, onder het motto "Breda Heuvel - kwaliteit maken we samen". Eén van die projecten is de Locatie Talmazone. Voor deze plek zijn de ideëen in de loop der tijd herhaalde malen gewijzigd. Een belangrijk en tot nu toe onderbelicht onderdeel van die gewijzigde ideëen is de bouw van 3 woontorens met een maximale hoogte van 58 meter, respectievelijk met 14, 16 en 18 woonlagen, op het terrein van het voormalige volkstuincomplex 'De Oranjeboom'.

Bewoners zijn tot nu toe geïnformeerd over de stand van zaken van het Talmazone-project middels brieven en informatiekranten en in maart/april 2004 is een voorontwerp van een herzien bestemmingsplan - noodzakelijk geworden vanwege de gewijzigde ideëen - onderwerp geweest van een inspraakronde.

Toch blijkt dat van de meest direct betrokkenen - bewoners van de zuidelijke Heuvelbrink, Jakob Edelstraat en hoek Oranjeboomstraat/Maarten de Vriesstraat - vrijwel niemand op de hoogte is van de geplande bouw van de woontorens.

Op de website http://www.heuveltorens.nl kunt u eens kennis maken met de problematiek waar ook onze verontruste buren mee te maken hebben in de komende tijd.


Overige nieuwsberichten