Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Nog een nieuwe straat in Princenhage: Vinkenweide

De Vinkenweide is de naam voor een nieuwe straat in de wijk Heilaarpark. Die gaat lopen van zuid naar noord en sluit aan beide zijden aan tegen het rondlopende Heilaarpark. Rechts de Westerparklaan. De straat dient voor het ontsluiten van het oude landgoed Heilaar dat ooit een historische plek was maar die in 19 separate bouwkaveltjes wordt opgedeeld. Zoals de verkoop-organisatie lyrisch meldt is het 'een groene long in een verstedelijkte omgeving'.

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met de positionering en oppervlakten van de bouwkavels en tevens het bijbehorende kavelpaspoort voor het project Vinkenweide vastgesteld. In dit beeldkwaliteitsplan staan ontwerprichtlijnen voor uw toekomstige woning. Dit bevordert de architectonische samenhang, zonder de ontwerpvrijheid te beperken. Het beeldkwaliteitsplan geeft aanvullende eisen ten opzichte van het bestemmingsplan waar u rekening mee dient te houden met het ontwerpen van uw droomhuis. Zij denken hierin uiteraard sterk met u mee. 

Bouwkavels
U kunt de bouwstijl van uw woning zelf bepalen. Denk hierbij aan de architectuurstijl, materiaalkeuze en kleurstelling (behoudens de kleur van het dak). Centraal staat het realiseren van een kleinschalig en hoogwaardig woongebied in een parkachtige setting.
Er zijn in totaal 19 kavels beschikbaar, in grootte variërend van 354 m2 tot 603 m2. Vierkante meterprijs: om en nabij 400 euro. De kavels zijn gevisualiseerd in nevenstaand overzicht. Meer informatie is te krijgen bij de Stadsmakelaardij via 14076.Overige nieuwsberichten